L’Ateneu cívic i cultural de Bétera (Plaça del Mercat, 5) ha organitzat per al pròxim dissabte, 10 de juliol, la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Tres Voltes Rebel. Aquesta acció demana la gratuïtat dels productes sostenibles per al període, així com la disponibilitat d’aquests productes als espais de les diferents administracions.

En la xarrada, que estarà moderada per la periodista Reis Juan, participaran la presidenta de l’Ateneu Rosa Sandiego, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià i promotor de la ILP Josep Barberà, l’activista Betlem Agulló i la pedagoga Conxa Delgado.

Tant Betlem Agulló com Conxa Delgado són primeres signants de la ILP. Només rebre el vist i plau de les Corts, la comissió promotora va posar en marxa el plec de “primeres signants” on signen dones de tot el País Valencià que són referents en aspectes ben diversos com ara la literatura, l’activisme, el feminisme o la investigació, i on trobem les dos participants de la presentació de dissabte.

L’acte serà una xarrada tertúlia amb les participants sobre temes lligats a la iniciativa legislativa com ara l’existència encara hui de tabús al voltant de la menstruació, sobretot en la població més jove, el paper que ha de jugar l’escola com a informadora i formadora en les generacions més joves i com ‘educar’ la població adulta en aquest tema, o la importància de legislar mirant sempre per la salut ambiental.

La ILP Tres Voltes Rebel planteja que la Generalitat legisle la gratuïtat dels productes sostenibles per al període, de manera que cap dona haja de pagar el peatge econòmic que suposa la menstruació i s’eradique la pobresa menstrual. A més a més demana que els espais públics de les administracions tinguen a l’abast de les usuaries productes menstruals d’un sol ús, de la mateixa manera que hi ha alcohol o gases per si algú es fa una ferida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia