Els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana van atendre durant l’any passat a 609.042 persones que presentaven algun tipus d’al·lèrgia, la qual cosa suposa un increment de quasi el 10% respecte al 2019, any en què van ser ateses 555.505 persones.

En concret, durant l’any passat es van realitzar més de 1,2 milions de consultes per al·lèrgies en els centres sanitaris, ja que un mateix pacient pot haver realitzat diverses consultes, enfront de les més de 910.000 del 2019.

Cada any, el dia 8 de juliol es commemora el Dia Mundial de l’Al·lèrgia, i la Conselleria de Sanitat s’uneix a aquesta efemèride per a conscienciar sobre la importància que té detectar a temps una al·lèrgia per a poder establir un bon tractament, així com acudir de manera ràpida als serveis assistencials si es tracta d’una al·lèrgia greu.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, en el període d’un any s’han duplicat les al·lèrgies provocades per al·lergògens aeris, que són les més comunes entre la població. L’any 2019, en la Comunitat Valenciana 140.660 persones van necessitar atenció sanitària per aquesta mena d’al·lèrgies i en 2020 aquesta xifra ascendeix a 283.453 persones.

Una altra de les al·lèrgies més comunes són les provocades per les picades d’insectes, que en un any han experimentat un important creixement. L’any 2019 es van atendre 5.822 persones per aquesta mena d’al·lèrgia enfront de les 23.724 persones que han sigut ateses en 2020 després d’haver presentat símptomes d’al·lèrgia a causa de la picada d’un insecte.

Per contra, han disminuït les al·lèrgies a medicaments de 14.386 a 11.175 persones ateses, així com al·lèrgies provocades pel consum d’uns certs aliments, que han passat de 13.539 persones ateses 10.966. La resta d’atencions sanitàries es deu a persones que han presentat una reacció al·lèrgica a una altra mena de substàncies.

D’altra banda, l’al·lèrgia és més comuna entre les dones, ja que representen el 58% del total d’atencions enfront del 42% dels homes. A més, segons la mena d’al·lèrgia s’aprecia major diferència, com és el cas de les al·lèrgies produïdes pel consum de medicaments, que en les dones representa el 67% sobre el total de casos enfront del 33% en els homes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia