La Comunitat Valenciana tancarà l’oci nocturn a partir d’aquest dissabte i només podrà obrir en les condicions dels bars i cafeteries, que avancen mitja hora el seu tancament, de la 01.00 a les 0.30 hores.

La Generalitat Valenciana també ha tornat a limitar les reunions a un màxim de deu persones, tant en l’àmbit privat com públic, i demanarà autorització al Tribunal Superior de Justícia per a limitar la mobilitat nocturna des de la una a les sis de la matinada en aquells municipis amb major incidència de coronavirus.

Aquests són algunes de les principals decisions adoptades en el si de la Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19 de la Generalitat, reunida aquest dijous per a analitzar la situació de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat Valencià, Ximo Puig, ha avançat després de la reunió que aquestes mesures entraran en vigor la mitjanit del divendres al dissabte i romandran fins al 25 de juliol, i ha alertat de la “explosió” dels contagis entre els joves, especialment en la franja d’edat entre 20 i 29 anys, en la qual s’ha triplicat la incidència en els últims nou dies.

Els botellons seran considerats falta greu en el decret llei del Règim Sancionador de la Comunitat Valenciana, i així ho aprovarà el ple del Consell aquest divendres, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Per a impedir que es puguen realitzar botellons, a més d’aquesta mesura, el Consell modificarà la Llei de Sanitat de 2014 per a reduir l’horari de la venda d’alcohol i fixar-lo fins a les huit de la vesprada, dues hores abans que ara.

Amb la modificació del decret llei del Règim Sancionador, els botellons passaran a ser falta greu, la qual cosa comporta un augment de les sancions, si bé Puig ha assenyalat que aquesta qüestió es concretarà demà quan el Consell aprove el canvi.

El president ha demanat a la societat que use la màscara, inclòs a l’aire lliure, perquè és “una assegurança de vida”, i ha demanat als joves especialment que continuen sent responsables per ells mateixos, per responsabilitat i per solidaritat, ja que es pot ser asimptomàtic i contagiar.

A continuació, resumim les mesures:

  • Actualització Mesures COVID-19.
  • Tancament de l’oci nocturn (podrà operar en les condicions de bar o cafeteria.
  • Hostaleria fins a les 00.30 h i taules limitades.
  • Reducció d’aforament en esdeveniments massius.
  • En vigor des del dissabte 10 juliol fins al diumenge 25 de juliol.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia