Aquesta nit entren en vigor les noves restriccions adoptades per la Generalitat per a lluitar contra l’augment dels contagis de coronavirus: el tancament de l’oci nocturn i l’avançament en mitja hora de l’horari de tancament de l’hostaleria, fins a les 0.30 hores.

Es tracta de mesures que entren en vigor en la mitjanit del divendres al dissabte 10 de juliol i fins al pròxim 25 de juliol, amb les quals es pretenen reduir els contactes socials davant l’empitjorament de la situació en els últims nou dies.

HOSTALERIA I OCI NOCTURN

S’ha acordat el tancament de l’oci nocturn, que només podrà obrir en les condicions dels bars i cafeteries, per la qual cosa haurà de tancar a les 00.30 hores.

Aquest divendres, el ple del Consell aprova estendre les ajudes a l’oci nocturn amb 4,8 milions més per a compensar a aquest sector, amb el que el total destinat a aquesta activitat per a pal·liar els efectes de la crisi de la pandèmia serà de 12,8 milions.

Per part seua, l’hostaleria avança trenta minuts el seu tancament, amb el que es deixarà de servir a les 00.00 hores i es tancarà a les 00.30 hores. A més, es posarà en marxa una campanya per a augmentar la ventilació de bars, restaurants i altres espais d’ús públic.

En els bars i restaurants hi haurà un màxim de deu persones en taula en l’exterior i sis a l’interior (fins ara eren 10 en tots dos espais).

DESACORD DEL SECTOR DE L’OCI

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) discrepa sobre l’estratègia del Consell i reclama compensacions econòmiques per a un sector que ha perdut entre 250.000 i 450.000 euros durant aquests 16 mesos i que a penes ha rebut ajudes, ja que aquestes no cobreixen ni el 6% de les pèrdues acumulades, segons denuncien.

La Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur) considera injust que la Generalitat “penalitze una vegada més” al sector de l’oci i defensa que les activitats que representa aquesta organització -el joc, els espectacles, la música, l’oci i els *disyóqueis- són “activitats reglades que compleixen la normativa covid”.

AFORAMENTS D’ESPECTACLES

L’aforament dels espectacles massius també es redueix i passa de 4.000 a 3.000 persones en espais oberts, i de 3.000 a 2.000 en espais tancats.

Així mateix, no estan permeses les festes populars, les cercaviles ni les desfilades.

AUTORITZACIÓ DEL TSJCV

Aquest divendres la Conselleria de Sanitat demana al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana autorització per a limitar la mobilitat nocturna entre la 01.00 i les 06.00 hores i les reunions socials a deu persones.

És una restricció selectiva i delimitada a aquells municipis amb més risc epidèmic, segons criteris objectius i revisables d’incidència i positivitat, que en aquests moments afectaria uns 40 municipis.

El Consell també vol limitar les reunions socials a un màxim de 10 persones en tota la Comunitat Valenciana, tant en l’àmbit privat com en el públic, on en aquests moments no existeix limitació.

MODIFICACIONS LEGISLATIVES

El ple del Consell que es reuneix el migdia aprovarà dues modificacions legislatives perquè el botelló siga considerat “falta greu” i per a reduir l’horari de la venda d’alcohol i fixar-lo fins a les huit de la vesprada, dues hores abans que ara.

Així, es modificarà el decret llei del Règim Sancionador relatiu a la covid perquè el botelló siga qualificat de falta greu, amb les sancions que això comporta, a més de la Llei de Sanitat de 2014 per a avançar l’horari límit de venda d’alcohol.

EVOLUCIÓ DE LA PANDÈMIA

La pandèmia ha evolucionat cap a la propagació de la variant delta, més contagiosa i virulenta, i en un mes s’ha multiplicat per sis la incidència acumulada.

A més, s’ha produït una explosió dels contagis entre els joves, especialment de 20 a 29 anys. Des de la fi del toc de queda, s’han duplicat els ingressos en hospitals de joves i és previsible que continuen augmentant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia