La Diputació de València prepara una nova entrega als ajuntaments del Fons de Cooperació Municipal, a través del qual distribuirà entre els municipis de la província un total de 75 milions d’euros enguany, 14 milions més que en 2020. La nova aportació de 15 milions d’euros s’aprovarà en el ple del pròxim 20 de juliol i serà la tercera injecció econòmica per a inversió i despesa corrent en el marc d’este Fons conjunt amb la Generalitat, després dels 42,2 milions de la primera entrega i els 17 milions del Pla Resistir.

 

Els 75 milions distribuïts per la Diputació entre els municipis valencians a través del Fons de Cooperació, que pràcticament quadrupliquen l’aportació del Consell a la província en el marc d’este pla inversor que reforça el municipalisme, seguixen criteris objectius de repartiment, fonamentalment la població, i beneficien a les localitats més xicotetes i amb més dificultats a l’hora d’invertir i cobrir determinades despeses bàsiques en infraestructures i serveis.

 

És el cas de Sempere, el municipi amb menys habitants de la província, que rebrà de la Diputació 75.000 euros del Fons de Cooperació en 2021, quasi el doble del seu pressupost. A esta partida, caldria sumar la del Pla d’Inversions i altres línies de subvenció destinades a garantir els serveis bàsics als pobles més xicotets i que més necessiten a la institució provincial.

 

Per comarques, la distribució dels 74.550.000 euros que aporta enguany la Diputació de València al Fons de Cooperació Municipal, en el qual participa al costat del Consell, deixa 11,2 milions a L’Horta Sud i 9,2 a L’Horta Nord; 8,7 milions a la Ribera Alta; 3,5 milions a la Ribera Baixa; una mica més de set milions d’euros a La Safor; i 5,2 milions a La Vall d’Albaida.

 

A més, el Camp de Túria rebrà en aquesta ocasió 1.186.033 euros (un total de 5,5 milions d’euros aquest 2021 incloent la nova entrega), 3,3 milions el Camp de Morvedre,  3,6 milions de La Costera i 2,2 milions assignats als municipis de La Serranía. La comarca Requena-Utiel sumarà 1,8 milions d’euros del tram provincial del Fons de Cooperació, que deixarà una mica més de dos milions en L’Hoya de Buñol-Chiva, 1,2 milions a La Canal de Navarrés, 934.000 euros al Valle d’Ayora-Cofrentes i 634.000 euros en El Rincón d’Ademuz.

Quant a la nova entrega, els municipis de L’Horta Sud es repartiran un poc més de dos milions d’euros, pels 1,8 milions de L’Horta Nord, els 2.066.000 euros de La Ribera Alta, els 800.000 euros de La Ribera Baixa, el milió i mig de La Safor i el 1.360.000 euros de La Vall d’Albaida. Els consistoris del Camp de Túria rebran 1,1 milions d’esta nova aportació de la Diputació al Fons; els del Camp de Morvedre 744.000 euros; els de La Costera 890.000 euros; i els de La Serranía 620.000 euros.

El repartiment d’esta última entrega provincial al Fons de Cooperació es completa amb els 500.000 euros per als municipis de L’Hoya de Buñol-Chiva; els 338.000 euros per a La Canal de Navarrés; els 260.000 euros per al Valle d’Ayora-Cofrentes i els 192.000 euros per als pobles del Rincón d’Ademuz.

 

A aquestes quantitats cal afegir els 171.586 euros que rebrà València en la tercera entrega provincial del Fons de Cooperació, que al costat de la resta d’ajudes incloses en el programa durant 2021, també el Pla Resistir, sumen una mica més de huit milions d’euros per a la capital. En total, prop de 75 milions d’euros que han rebut de la Diputació els municipis de la província per a garantir la seua liquiditat davant serveis bàsics i escometre noves inversions.

Per municipis de la comarca del Camp de Túria, a continuació adjuntem un quadre amb tots els detalls. Doncs, Bétera rebrà en aquesta ocasió 114.374 euros. Per tant, en total ha rebut 630.661 euros del citat Fons de Cooperació Municipal aquest 2021.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia