Labora ha publicat en la seua pàgina web (consultar ací) la convocatòria ECOVID-21. Aquesta nova convocatòria pretén impulsar la contractació de persones majors de 30 anys en entitats locals valencianes. Aquesta convocatòria ofereix una línia de subvencions que superen els 30 milions d’euros i que possibilitaria la contractació de 2.500 persones.

Emmarcades dins del programa Avalem Experiència Plus, les ajudes pretenen incentivar la contractació de persones majors de 30 anys tant en ajuntaments com en organismes autònoms dependents d’ells. Els contractes han de ser a jornada completa i tindre una duració de 12 mesos i poden ser en qualsevol dels grups de cotització.

Les entitats locals podran sol·licitar aquestes subvencions des d’aquest dilluns i fins al 23 de juliol i, una vegada aprovades les sol·licituds de cada entitat local, Labora realitzarà la selecció de participants, els únics requisits de les quals seran tindre més de 30 anys i estar inscrits o inscrites en Labora (consultar ací).

 

A causa de l’èxit de la convocatòria de l’any passat i donada la necessitat generada per la pandèmia COVID-19, des de Labora i la Unió Europea es treballa perquè aquestes quantitats es puguen veure incrementades pròximament. Per a això, i aprofitant els fons extraordinaris que ofereix la Unió Europea en la seua lluita per pal·liar els efectes de la pandèmia, s’està treballant en una possible ampliació d’aquesta convocatòria en 19 milions, amb el que s’aconseguirien els 49 milions d’euros.

Aquesta és la segona convocatòria d’aquest programa, que es va posar en marxa l’any 2020 com una de les iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la pandèmia i que pretén incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades a través de pràctica professional al mateix temps que es dota a les entitats locals de mitjans humans addicionals que els permeten realitzar actuacions específiques en l’àmbit de les seues competències, proporcionant-los una major capacitat de resposta davant la conjuntura derivada per la incidència de la COVID-19 en el seu territori.

Aquesta convocatòria s’inscriu dins del programa d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (REACT-UE), dotat amb 55.000 milions d’euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat REACT-UE amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de COVID-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia