Les conselleries de Política Territorial i d’Hisenda i Model Econòmic van llançar fa uns dies un calculador de rutes multimodal que planifica els recorreguts utilitzant únicament les xarxes de transport públic de la Comunitat Valenciana.

El planificador, que s’ha implementat en una aplicació per a mòbil gvEnruta i en la pàgina web https://gvenruta.gva.es/gvenruta_web, estarà disponible a partir de la setmana vinent coincidint amb la temporada d’estiu i l’augment dels desplaçaments vacacionals, informa la Generalitat.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que l’objectiu de la iniciativa és fomentar el transport sostenible en la Comunitat Valenciana.

Per a això, ha indicat, “estem impulsant iniciatives que contribuïsquen a augmentar la sostenibilitat i la protecció mediambiental utilitzant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies”.

El conseller ha agraït a la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC) el seu treball per a fer realitat aquest projecte, ja que ha sigut els responsables de posar en marxa l’aplicació i les seues diferents funcionalitats amb la informació subministrada des de la Direcció General de Mobilitat Sostenible.

Per part seua, el conseller de política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta nova eina permet conéixer “amb més detall” el servei prestat pel transport públic de la Generalitat, amb l’objectiu de fomentar el seu ús i la seua eficiència i evitar així la utilització del vehicle privat a les nostres ciutats.

L’eina ofereix un visor de carrils de ciclovianants, “una mostra més de la ferma aposta del Consell per continuar impulsant la mobilitat sostenible a través de l’ús de bicicletes en desplaçaments urbans i interurbans”, ha destacat Espanya.

La web, que està disponible en tres idiomes (castellà, valencià i anglés), mostra en la seua pàgina d’inici una ‘interface’ que aglutina totes les funcionalitats.

En aquesta pàgina l’usuari veu el mapa de l’Institut Cartogràfic Valencià i té també l’opció de canviar a un mapa de satèl·lit.

A més, a cadascun d’aquests mapes se’ls pot afegir el complement que els usuaris trien a cada moment: Cicle Rutes, Valenbisi (amb indicació de les bicis o espais disponibles en cada parada) o els punts tant de metre com de bus.

L’usuari també pot accedir al visor de línies, on podrà visualitzar tots els trajectes de transport públic que operen en la Comunitat Valenciana.

Es mostraran les línies del metro de València, TRAM, EMT, MetroBus, les línies de Renfe Rodalia i les de les rutes interurbanes.

També és possible veure la línia completa de cada servei per a orientar-se millor o marcar un possible itinerari; i en fer clic en una parada es pot seleccionar tant l’origen o la destinació del viatge, veure l’horari complet o consultar les parades pròximes a aquesta.

Per a obtindre una ruta planificada l’usuari podrà triar tant un punt d’origen com un de destinació. La pàgina web té diferents paràmetres segons la necessitat de la ruta (hora d’eixida o arribada, mitjans de transport a utilitzar).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia