Presidència de la Generalitat ha publicat, en el Diari Oficial de la Generalitat, la primera convocatòria de subvencions per a la realització d’activitats de difusió i formació en matèria d’Unió Europea i d’acció exterior.

L’objectiu d’aquestes ajudes, a les quals es destinen un total de 74.000 euros, és la divulgació de coneixements relatius a la Unió Europea, la participació ciutadana a la Unió Europea, i qualsevol altre aspecte relacionat directament amb la Unió Europea o amb l’acció exterior de la Comunitat Valenciana, tant respecte a països de fora de la Unió Europea com d’organismes internacionals.

En aquest sentit, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha assenyalat la importància de la participació, divulgació i difusió en matèria europea i ha destacat que és una iniciativa impulsada tant des de la Generalitat, com des de la resta de les entitats de la Comunitat Valenciana.

“Europa i el nostre lloc en el món és un projecte comú que ha de ser conformat des de totes les instàncies, especialment en aquest any en què està celebrant-se la Conferència sobre el Futur d’Europa”, ha manifestat.

Les subvencions estan dirigides a entitats públiques, cooperatives, associacions i altres entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes, que estiguen interessades en la realització d’activitats formatives i de difusió de

matèria relacionada directament amb la Unió Europea o amb l’acció exterior.

Per a l’actual exercici s’han considerat prioritàries les temàtiques relacionades amb la Conferència sobre el Futur d’Europa, el Pacte Verd Europeu, l’Europa adaptada a l’era Digital i el Desenvolupament del Pilar Europeu de drets Socials.

Per a això, es concediran entre 1.000 i 10.000 euros per sol·licitud, en funció de les despeses subvencionables.

Els interessats han de presentar les sol·licituds per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat consultar ací, fins al pròxim 12 d’agost.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia