La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’han reunit per a abordar la vacunació i les mesures contra el coronavirus en l’àmbit educatiu de cara a l’inici del pròxim curs escolar.

En aquest sentit, Barceló ha anunciat que “la vacunació als menors de 18 i 17 anys, és a dir, els alumnes de Batxillerat i de Formació Professional, començarà l’última setmana d’agost en els centres de vacunació”.

Així mateix, ha afegit que “des de Sanitat estem agilitant i anticipant el procés de vacunació. A més, aquest procés s’agilitarà més gràcies al compromís adquirit amb el Ministeri de Sanitat d’incrementar l’enviament de dosi a la Comunitat Valenciana per a compensar les vacunes als desplaçats i el dèficit de dosi provocat pel repartiment de vacunes realitzat en funció de l’edat, un fet que ha perjudicat la Comunitat”.

D’altra banda, durant el mes d’agost, i una vegada es conega la xifra de dosi de vacunes, es programarà la vacunació dels alumnes de l’etapa de l’ESO, que es corresponen amb els trams d’edat de 12 a 16 anys.

En aquest sentit, segons ha explicat el conseller d’Educació, Vicent Marzà “els equips de les dues conselleries s’han citat a una nova reunió que tindrà lloc el pròxim 6 d’agost per a, una vegada es dispose de més detalls sobre les previsions d’enviaments i dosis disponibles, tancar els aspectes relacionats amb la vacunació de l’alumnat d’Educació Secundària”.

Els titulars de Sanitat i Educació han coincidit a assenyalar que les pautes de seguretat i higiene estan completament interioritzades en la comunitat educativa valenciana, que ha demostrat ser un exemple a seguir.

Segons ha indicat Marzà, “ha sigut un curs en el qual s’ha demostrat els centres educatius són els espais de socialització més segurs i part de la solució a la pandèmia” i ha agraït l’enorme esforç realitzat pels treballadors i treballadores de l’educació i de la sanitat.

Cal recordar que per al pròxim curs ja està planificat el dispositiu de recursos per a la seguretat i higiene dels centres amb una dotació de la Conselleria d’Educació de 39,4 milions d’euros. A més, gràcies al treball realitzat centre a centre, les escoles i instituts valencians comptaren amb 5.042 docents extra plantilla per a garantir l’atenció i la qualitat educativa.

Al llarg del curs que acaba de finalitzar, el de 2020-2021, dels quasi 47.000 grups d’alumnes dels centres educatius valencians, la majoria ha pogut seguir les classes presencials cada setmana sense tot just incidències.

La xifra de casos i brots registrats en l’àmbit escolar ha sigut reduïda i el risc de transmissió baix, gràcies al treball coordinat de les autoritats sanitàries i educatives, així com a l’esforç de professorat, alumnat i famílies.

A més, el professorat, també la resta de personal que treballa en els centres educatius, com a monitores i monitors de menjador, equips de neteja, cuiners o administratius/as, ha respost de manera massiva al procés de vacunació contemplat per a ells en l’Estratègia Nacional contra el coronavirus per tractar-se de professionals essencials.

De fet, les persones d’aquest col·lectiu compten ja amb la pauta completa d’immunització de manera majoritària i hi ha previstes ‘repesques’ per a aquelles que no van poder rebre la vacuna quan les van cridar perquè havien passat feia poc la malaltia o eren noves incorporacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia