El Govern de la Generalitat Valenciana ha demanat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ampliar el toc de queda de 01.00 a 06.00 hores a més municipis com a mesura per a fer front a l’increment de casos de covid-19, de manera que passe a aplicar-se en 77 localitats.

Actualment el toc de queda està en vigor fins al diumenge en 32 poblacions de la Comunitat, 30 d’elles a la província de València, entre elles la ciutat de València i altres poblacions de més de 30.000 habitants com Gandia, Paterna, Mislata, Aldaia, Burjassot, Xirivella i Alaquàs. De la província de Castelló només figura la població turística de Benicàssim, i de la d’Alacant, el municipi de Sant Vicent del Raspeig.

La Conselleria de Sanitat ha proposat ampliar la restricció de la mobilitat nocturna a un total de 77 municipis de la Comunitat Valenciana, en aplicació de criteris com l’evolució de la incidència acumulada o de la pressió sanitària, segons han requerit fonts de la Generalitat.

D’aquesta manera, a la província de València es proposa passar de 30 a 48 municipis amb toc de queda (s’incorporarien Bétera, La Pobla de Farnals, Manises, Sagunt o Tavernes de Valldigna); en la d’Alacant es passaria d’1 a 18 (se sumarien la capital, Benidorm, Calp, Dénia o Santa Pola) i a Castelló d’1 a 11 (s’afegirien Oropesa, Peníscola, Vinaròs o Torreblanca).

En tractar-se d’una mesura que afecta drets fonamentals, necessita de l’aval del TSJCV per a poder aplicar-se, un aval que ja es va aconseguir el passat 12 de juliol per a aplicar el toc de queda nocturn en els 32 municipis en els quals actualment està en vigor, per a un termini de catorze dies.

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ja va avançar ahir que la Comissió Interdepartamental de la Generalitat per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 d’aquest dijous adoptarà mesures “protectores” per a “incorporar al toc de queda” a municipis en els quals la incidència de la covid-19 “estiga aconseguint majors nivells”.

Oltra ja va explicar que en aquests moments “hi ha més municipis que han aconseguit el nivell d’incidència de les localitats que ja compten amb restriccions a la mobilitat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia