Alguns dels nostres lectors ens han preguntat sobre diferents successos vandàlics que s’han produït recentment. Un dels fets més cridaners i, pel qual més ens han preguntat ha sigut per un que va tindre lloc el passat dilluns per la zona de l’Albereda de Bétera a la vesprada-nit. Els citats lectors ens comentaven que hi havia ocorregut un altercat on forces de seguretat havien hagut d’intervindre però desconeixíem absolutament els fets i la causa.

Després de fer les nostres indagacions, fonts fidedignes ens han explicat el citat succés. Segons hem pogut saber, un individu que estava aquest dilluns per la zona de l’Albereda, sembla que havia comés anteriorment un delicte del qual estava pendent de detindre. En aquest sentit, els agents policials el van trobar per aquest espai i van intentar detindre’l pel citat delicte, però a l’oferir resistència van haver d’emprar la força mínima per a poder reduir-lo i finalment detindre’l.

D’altra banda, els veïns i veïnes també ens fan arribar queixes d’altra classe de vandalisme en la via pública: pintades, mobiliari urbà trencat, carreres de motos il·legals, espais públics bruts a causa de diferents grups que fan botellot. Aquestes queixes també han arribat al consistori en forma de prec i pregunta als Plens Ordinari, dins dels torns dels veïns i veïnes on poden mostrar les seues inquietuds. En aquest sentit, en el Ple Ordinari celebrat el 5 de juliol, un veí va preguntar per registre d’entrada les actuacions municipals que es tenien contemplades per combatre el vandalisme. Específicament, aquest veí es referia, principalment a la zona de l’Avinguda País Valencià i San Carlos.

A la seua pregunta, el regidor municipal de la Policia, Julio Inés, va respondre que “no solament en aquest punt, de tots és conegut que amb la fi de l’estat d’alarma, els joves feia molt de temps que estaven sense poder disfrutar com a ells els agradaria i és una cosa generalitzada tant en el nostre municipi com en tota Espanya. Com que no ara no hi ha cap limitació horària, estan intentant disfrutar i, al final, produeixen molèsties i sorolls”.

“Estem d’acord que la manera més efectiva d’intentar pal·liar o minimitzar aquestes situacions és amb presència policial. La plantilla de la Policia Local de Bétera té estructuralment unes 50 places, però des de fa ja temps o bé per jubilacions, comissions de servei, baixes, etc. Estava en una situació bastant difícil. Estàvem al voltant de 40 i pocs. L’objectiu és tornar a completar la plantilla, almenys en la seua totalitat nominal. Encara que sabem que, la solució ideal és traure a concurs públic les places vacants, hem estat buscant solucions intermèdies fins que arribe aquest moment. La primera solució intermèdia que hem aconseguit ha sigut convenir amb l’Ajuntament de Pedralba una borsa d’interins que ells tenen per a poder anar cobrint els buits que tenim”, va afegir.

“En concret, en l’últim mes, hem tingut 4 incorporacions. Ens queden encara cinc places per cobrir, bé per comissió de servei o bé amb interins”, va prosseguir.

A continuació, adjuntem un vídeo amb la resposta del regidor:

 

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia