L’Almirall General Teodoro E. López Calderón, Cap d’Estat Major de la Defensa (JEMAD), ha realitzat aquest divendres la seua primera visita oficial a la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés) en la Base Jaume I de Bétera i en l’aquarterament de Santo Domingo a València.

Durant la seua visita a totes dues instal·lacions, ha estat acompanyat pel Cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra (JEME), General d’Exèrcit Francisco J. Varela Salas, i pel Cap del CGTAD/HQ NRDC-ESP Tinent General Fernando García-Vaquero Pradal.

A la seua arribada a la base de Bétera s’ha traslladat al lloc de comandament del HQ NRDC-ESP desplegat sobre botigues protegides (COLPRO) en la mateixa base, on ha sigut informat sobre la composició, organització i capacitats de la caserna general. Posteriorment ha realitzat un recorregut pel lloc de comandament on se li han exposat algunes capacitats militars en les quals el CGTAD/NRDC-ESP exerceix un paper de lideratge, fruit de la seua experiència multinacional, preparació i permanent adaptació als nous escenaris i amenaces. Ha finalitzat la seua visita amb la signatura en el llibre d’honor de la Unitat.

La Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat és una de les tres estructures de comandament de Primer Nivell de l’Exèrcit de Terra que poden ser posades a la disposició del JEMAD, contribuint a l’acció conjunta de les Forces Armades.

L’1 de gener de 2022, el HQ NRDC-ESP assumirà la comesa de Warfighting Corps (Caserna General de Cos d’Exèrcit per a operacions d’alta intensitat) de l’OTAN durant un any, per la qual cosa enguany, es prepara per a tal missió. El seu procés d’avaluació i certificació culminarà a la fi d’any amb l’exercici Steadfast Leda 2021.

El JEMAD també ha conegut de primera mà les capacitats del recentment constituït Regiment d’Operacions d’Informació no 1, al comandament del Coronel José Francisco Sierra Corredor.

Si bé els seus equips de cooperació cívic-militar i d’operacions d’informació porten anys sent emprats per la cadena operativa en les diferents operacions en què participen les Forces Armades, la recent integració sota comandament únic d’aquestes unitats, aporta una major capacitat de maniobra a l’entorn de la informació, la importància de la qual és creixent en els escenaris operatius actuals.

En la visita al ROI, el JEMAD i el JEME van estar acompanyats pel Tinent General José Rodriguez García, Cap de la Força Terrestre (FUTER), la Caserna General de la qual es troba a Sevilla.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia