La Mancomunitat Camp de Túria va acollir en la vesprada d’ahir dimecres, 21 de juliol, la sisena sessió que està organitzant aquest estiu Avalem Territori. En concret, la Universitat de València va reunir en la seu de l’ens supramunicipal als 11 pactes territorials d’ocupació que es desenvolupen a la província de València.


La inauguració de la jornada va comptar amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; la subdirectora general de planificació i coordinació de Labora, Concepción del Ruste i el responsable d’Avalem Territori, Jorge Hermosilla.


“Des de l’any 2016 hem anat concatenant projectes i hui puc dir que el ACORD Camp de Túria és un dels projectes dels quals més orgullosa em sent. Orgullosa perquè és un projecte que ajuda la gent i que millora la seua qualitat de vida”, ha indicat Cel·la en el seu discurs d’inauguració.

Posteriorment, els professors de la Universitat de València, Miguel Antequera i Sandra Mayordomo han parlat de ‘Els projectes experimentals Avalem Territori, dels Pactes valencians’ i han fet balanç i avaluació fins ara.


Després d’ells, un a un els pactes han anat explicant les accions i les línies de treball que es desenvolupen en el seu territori. La directora del departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat Camp de Túria, Chelo Herráez, ha anat desgranant els detalls de l’Acord Camp de Túria.Herráez va explicar que l’Acord Camp de Túria compta amb un Observatori Ocupació i Empresa més 4 meses sectorials: indústria, agricultura, comerç i formació. Uns òrgans de treball en els quals estan implicats els 17 ajuntaments que conformen la comarca a més dels representants dels diferents sectors implicats, sindicats i societat civil.


“Les línies de treball que estem duent a terme actualment són el resultat de la continuïtat del nostre Pacte i són les següents. L’Oficina d’Innovació Comarcal: centralitzem els serveis dirigits a les empreses i associacions, aportant les noves directrius innovadores marcada pel Fons de Recuperació de la Unió Europea (doble transició: ecològica i digital) més PAE i Transmissió empreses (relleu generacional). Destaca un element no tangible però vital per al pacte: el desenvolupament d’aliances amb altres entitats, convenis que creguen xarxes per a aprofitar sinergies. Continuem impulsant i fomentant la cultura de l’emprenedoria i continuem amb l’acompanyament a la inserció de les persones desocupades; a través de l’eina del Portal d’Ocupació i Empresa (projecte pilot Intel·ligència Artificial amb UPV-Institut d’Investigació en IA)”, ha desgranat la directora de Promoció Econòmica.


Les jornades de formació d’Avalem Territori continuaran la setmana vinent a Benicarló, on avaluaran i posaran en comú les experiències dels Pactes Territorials de Castelló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia