El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que s’ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a restringir la mobilitat nocturna en un total de 77 municipis, així com per a renovar la limitació de les reunions socials a 10 persones, tant en l’àmbit públic com en el privat, en tota la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual han sigut acordades les noves mesures que s’aplicaran durant les tres pròximes setmanes, és a dir des del 26 de juliol i fins al 16 d’agost.

Durant la seua intervenció, el president ha anunciat la pròrroga de les mesures vigents així com noves restriccions per a frenar l’avanç de la pandèmia de COVID-19 que consistiran en la limitació al 50% de l’aforament màxim en espectacles i celebracions en interiors, que a més hauran de finalitzar abans de les dotze i mitja de la nit; en esdeveniments en recintes esportius, amb un màxim de 1.500 persones; així com en piscines recreatives.

Respecte a la limitació de la mobilitat nocturna, el president ha assegurat que es tracta d’un “toc de queda selectiu” que afectarà la meitat de la població valenciana, ja que els 77 municipis afectats per la mesura compten amb una població superior als 2,6 milions d’habitants.

D’altra banda, el cap del Consell ha avançat que la Comunitat Valenciana rebrà a l’agost 441.570 de dosi de la vacuna Moderna, la qual cosa suposa més del doble de les previstes, amb la finalitat de compensar la immunització a desplaçats i el dèficit de vials rebut respecte a comunitats amb població més envellida.

El president ha explicat que la variant Delta ja suposa el 90% dels nous casos i ha assegurat que és “crucial” intensificar i avançar la vacunació per a frenar l’avanç del coronavirus.

En aquest sentit, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ja compta amb 3 milions de valencians que han rebut almenys una dosi, i ha recordat que aquesta setmana ha començat la vacunació de persones entre 20 i 29 anys en zones rurals, que s’estendrà a totes les zones la setmana vinent. A més també ha destacat que l’última setmana d’agost es protegirà els joves de 17 i 18 anys.

El president ha destacat que també s’ha instat el TSJCV a autoritzar la pròrroga de la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones en tota la Comunitat Valenciana, llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència. Aquesta mesura s’aplica a les reunions en domicilis i espais d’ús privat i en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure.

Finalment, Ximo Puig ha instat la ciutadania a portar la màscara també a l’aire lliure i ha fet una crida a mantindre la prudència i la cooperació per a complir amb rigor els períodes de quarantena i aïllament, així com per a informar a tots els contactes en cas de contagi.

En la Mesa Interdepartamental han participat la vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

La limitació de circulació de les persones en horari nocturn entre la 01.00 i les 06.00 hores afecta a 18 municipis de la província d’Alacant: Alfàs del Pi, Alacant, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, La Nucia, Muro de Alcoy, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada i la Vila Joiosa.

A la província de Castelló, els municipis afectats per les restriccions són 11: Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

A la província de València, les restriccions s’aplicaran en 48 municipis: Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol, Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella, L’Eliana, L’Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, Pobla de Farnals, Pobla de Vallbona, Puçol, Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunt, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia