Serra està acollint la primera edició del Festival de Música de Cambra de la Calderona des del passat 15 de juliol fins al pròxim 31 de juliol de 2021. L’esdeveniment musical està format per set concerts, concerts educatius, classes magistrals i exposicions amb música que compten amb primeres figures del panorama musical de cambra tant internacional com de casa nostra. Per a l’ocasió es compta amb 15 músics valencians, 10 músics estatals i 7 internacionals.

El fil conductor del festival és la música de cambra representada en multitud d’estils que van des del jazz al barroc, incloent-hi tota mena d’instruments i veus. La programació s’estén des de la música del s.XVIII fins a l’actualitat i destaca pel seu caràcter unificador i tolerant, sempre fent valdre la música creada des de l’entesa, la col·laboració i el respecte entre els músics i cap als compositors i el públic.

Un pilar fonamental del festival és la seua essència educativa i participativa. Vol tindre un fons social important , vol educar, formar i possibilitant espais de trobada des de la participació. Per este motiu el paper de les entitats musicals de la localitat serà fonamental per al desenvolupament del projecte.

El festival presenta una riquesa estilística i de programació molt destacada. Amb obres de compositors com Johannes Brahms, Clara Schumann, Maurice Ravel, Joseph Haydn, Matilde Salvador o Ludwig van Beethoven entre altres. És per això que comptem amb artistes de primera talla mundial, als quals avala la seua trajectòria internacional, les seues gravacions i una llarga llista de concerts i col·laboracions als escenaris més prestigiosos del panorama musical.

En aquest sentit, la fotografia i la música es donen la mà el 23 i 24 de juliol també al festival de música de cambra en l’exposició fotogràfica acompanyada de música que Fred Lubeau realitzarà amb l’event Percepcions d’ací i d’allà: un viatge a través dels sentits

D’aquesta manera, el saxofonista multi instrumentista, Fred Loubeau, presenta ara a Serra algunes fotos que va prendre durant els seus viatges. És una mirada determinada, la seua. Serà el 23 i 24 de juliol de 19.00 a 21.00 hores, en la Plaça de San Isidro de Serra, sota el nom “Percepcions d’ací i d’allà: un viatge a través dels sentits”. Aquesta iniciativa cultura s’emmarca dins del Festival de música de cambra de la Calderona.

I, com és músic, ens suggereix que ho compartim juntament amb les seues creacions d’atmosferes musicals i sonores per a donar suport a les nostres diferents percepcions.
Amb aquest esdeveniment cultural, vol agrair al poble de Serra, al qual tant mestressa, i a la seua gent per la seua càlida benvinguda.
No és una exposició de fotos, no és un concert de música, però Què és?
Serà el que el públic vulga fer amb ell, lliure per a tots, segons les seues percepcions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia