El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria ha obert diligències prèvies contra l’exalcalde Manolo Civera per presumpte delicte de prevaricació administrativa. Aquest fet coicideix amb la celebració del ple on presenta la seua dimissió com a edil en l’Ajuntament de Llíria.

L’exalcalde socialista haurà de donar compte, junt amb la regidora d’Esports Vallivana Murgui, per l’adjudicació de les obres del pavelló esportiu amb motiu del preolímpic de handbol femení.

Els populars van realitzar aquesta denúncia fa un any davant de la “falta de transparencia” en este procés, ja que, segons ha explicat la portaveu popular Reme Mazzolari “hi ha un possible fraccionament de l’objecte del contracte de les obres realitzades en el pavelló Pla de l’Arc, per la qual cosa hauran d’explicar davant del jutge el que han volgut ocultar a la ciutadania”.

Segons l’aute, el jutge veu fets que pogueren ser constitutius de delicte, per la qual cosa tant l’exalcalde Manolo Civera com la regidora Vallivana Murgui tindran d’aclarir “per què el contracte es va formalitzar després de l’inici dels treballs en el pavelló esportiu, entre altres qüestions”.

Mazzolari ha lamentat que Civera “renuncie a la seua acta com a regidor sense donar explicacions sobre la seua dubtosa gestió, a pesar de les insistents peticions per part dels populars” i ha recordat que “demanarem una comissió d’investigació perquè s’aclariren les actuacions realitzades, però esta va ser rebutjada per l’equip de Govern municipal, la qual cosa va evidenciar encara més que la transparència del PSOE i Compromís-MOVE brilla per la seua absència”.

Mazzolari ha recordat que “el projecte de l’enginyer tècnic municipal establix la instal·lació de 64 projectors LED i el total de treballs complementaris que garantisquen el seu funcionament ascendix a un pressupost de 222.157,75 euros, però en el departament de contractació només consta una factura per contracte d’obres per a la instal·lació de lluminàries per un import de 48.393,80 euros, per la qual cosa el contracte subscrit pot ser constitutiu d’un presumpte fraccionament de l’objecte del contracte”.

De la mateixa manera, la portaveu popular ha explicat que “d’acord amb el principi de competència i com a mesura antifrau i de lluita contra la corrupció, l’òrgan de contractació sol·licitarà almenys tres pressupostos, havent de quedar això prou acreditat en l’expedient, però este principi no es dóna, ja que només consta un únic pressupost”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia