Les instal·lacions del resort Mas Camarena de Bétera estan acollint el festival de dansa “Endánzate“.

Fa uns mesos es va signar un conveni de col·laboració, per a la celebració d’aquest esdeveniment en el citat espai. Aquest esdeveniment cultural se celebrarà fins al diumenge 25 de juliol.

Tota la programació completa, així com la reserva d’entrades, la podeu trobar en el següent enllaç: https://www.valenciaendanza.com/endanzate/.

A més d’espectacles de luxe amb artistes i professionals de gran renom, hi ha tallers i activitats.

La Comunitat Valenciana és una font d’iniciatives, projectes, artistes i esdeveniments de dansa en múltiples formats, la qual cosa enriqueix l’oferta i reforça i consolida el sector. En aquesta direcció, el festival “Endánzate” sorgeix de la voluntat d’oferir un producte combinat d’exhibició de dansa, taller formatiu amb rerefons social i finestra en la investigació i la difusió de la dansa.

La projecció del festival, tant pel prestigi de les companyies com la idea mateixa del festival de trencar fronteres, de buscar enllaços i acostar a València professionals del sector de la dansa en els seus diversos vessants (cultural, tècnica, docent, investigadora..) intenta ser una projecció nacional en aquest any degut a la situació excepcional causada per la pandèmia a nivell de desplaçaments de les persones, però que a partir de les seues successives edicions tindrà una projecció definidament internacional.

Aquest dissabte, 24 de juliol, serà el torn per a “Carmen Maquia. Titoyaya”, a les 22.00 hores.

Reconeguda com a Millor Espectacle de Dansa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019, CARMEN. maquia és una versió contemporània del clàssic de Merimée mantenint íntegre l’argument del llibret operístic. Aquesta obra per a 13 intèrprets ha sigut qualificada per Chicago *Sun com a obra mestra i és una peça de referència que altres companyies com a Ballet Hispànic (Nova York) o Ballet Met (Columbus) inclouen en el seu repertori.

En aquest espectacle es reuneixen tres creadors: Gustavo Ramírez en la direcció i creació coreogràfica, el dissenyador David Delfín en un dels seus últims treballs per a dansa i Luis Crespo com a escenògraf habitual de Titoyaya Dansa. Dues obres de Picasso en relació a la Carmen de Mérimée serveixen d’inspiració per a l’escenografia minimalista i per a l’elegància i sobrietat que es deixa veure en el vestuari ideat per David Delfín: Carmen 1949 i *Le Carmen dones Carmen, de 1964. Aquest treball en blanc i negre està molt present en l’escena i la defineix de principi a fi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia