Bétera ofereix un taller de Mindfulness. En aquest sentit, des de l’àrea de la Dona i Igualtat obri el termini de preinscripció al curs de mindfullness, amb l’objectiu d’oferir a totes aquelles dones interessades de Bétera, una activitat amb la qual desconnectar de la rutina i alhora treballar l’autoconeixement i l’autocura .

El curs es realitzarà a l’edifici de Casa Nebot (C / Estació 5) en horari de dimarts, de 12.30 a 13.30 h i tindrà una durada de 8 sessions.

Qui estiga interessat en aquest taller, pot fomralitzar la seua inscripció a través del següent enllaç:  https://www.betera.es/ca/content/inscripcio-curs-taller-activitat-organi…

Aquest curs està previst que done el seu tret d’eixida en el mes de setembre.

Aquesta disciplina pot definir-se com “fer atenció de manera conscient a l’experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació; donant-nos l’oportunitat de treballar conscientment amb el nostre estrès, dolor, malaltia, pèrdua o amb els desafiaments de la nostra vida”.

No obstant, Mindfulness ha sigut traduïda a l’espanyol en diferents formes, totes compostes mancant una paraula que done amb el significat original. Les traduccions més comunes són Atenció Plena, Plena Consciència, Presència Mental i Presència Plena/Consciència Oberta entre altres. Emprarem la traducció més utilitzada en aquest moment que és “Atenció Plena” i, en la generalitat dels casos, directament el vocable anglés Mindfulness.

La paraula Mindfulness és també una de les primeres traduccions que es van fer de la paraula “sati” en pali, un idioma vernacular similar al sànscrit que es parlava en l’època en què el Buda va començar a ensenyar fa 2500 anys. Sati és la nominalització del verb “sarati” que significa rememorar o recordar. Com que recordar és precisament portar al present, en la seua concepció última sati o mindfulness és la capacitat humana bàsica de poder estar en el present i de “recordar-nos” estar en el present, és a dir, constantment estar tornant a l’ací i ara.

Encara que habitualment s’associa Mindfulness o sati amb el budisme, moltes de les tradicions religioses del món utilitzen Mindfulness de manera implicita o explicita, perquè és una capacitat bàsica i humana de connexió amb el present. L’associació amb el budisme deu la seua raó al fet que va ser en el si d’aquesta tradició que es van generar un corpus ampli de pràctiques que permeten refinar i aprofundir aquesta capacitat fins a graus altíssims. La meditació Mindfulness o de insight és una d’elles i es practica en una gran quantitat de formes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia