Aquest diumenge, 25 de julio, la companyia de circ El Fedito oferirà l’espectacle de “Oyun” a Bétera.

Serà a les 20.00 hores en el Passeig de l’Albereda del municipi.

El Fedito és el nom artístic i nom de la companyia de Federico Menini.

Menini és un artista de circ argentí resident a Espanya. El Fedito és un malabarista d’idees arquitectòniques inimaginables i particulars.

Compta amb una experiència de més de 20 anys en el món del circ on a més d’especialitzar-se com a malabarista ha adquirit coneixements d’altres disciplines com a funambulisme, equilibris, teatre, clown, acrobàcies, màgia còmica, dansa experimental…ha treballat amb diverses companyies, i ha creat els seus propis espectacles. A més a més, ha assistit a innombrables congressos i convencions de circ pel món.

Viatger incansable, prové del món de l’arquitectura i l’art havent estudiat durant diversos anys en universitats de diversos països: Espanya, Xile, Turquia, Mèxic i Rússia adquirint d’aquesta manera coneixements provinents de les diferents disciplines artístiques: arquitectura, escultura, teatre social, vídeo, gravat, fotografia, dibuix, crítica d’art, disseny d’escenografia, etc. Totes elles eines per al circ, el gran art multidisciplinari.

S’ha format en multitud de seminaris, tallers i cursos: malabars, funambulisme, teatre, improvisació, equilibris, clown, acrobàcies, màgia còmica, dansa experimental, entre altres. Des del principi la seua gran passió han sigut els malabars havent assistit a cursos impartits per professors amb àmplia experiència i dels quals s’ha vist molt influenciat: Sergei Ignatov, Ville Walo, Vincent Berhault, Sean Gandini, Antolío, Stefan Sing, Carlos Muñoz, Miguel Solano, Maksim Komaro, José Luis Belga, Jens Sisgaard, Adrián Martínez, Gökhan Nasif, Lucas Escobedo, etc.

Al llarg dels anys ha treballat amb diverses companyies i ha realitzat multitud de treballs com a artista de circ. Actualment treballa amb els seus espectacles propis, així com malabarista en l’espectacle Potted de la companyia alacantina La Trócola Circ.

També treballa actualment com a malabarista en l’espectacle Sinergia Street de la Companyia Nueveuno Circ.

Oyun, espectacle de creació pròpia, ha girat amb èxit per multitud d’escenaris a nivell nacional i internacional, i ja ha obtingut diversos premis a Espanya:

  • 2º Premi Circada 2018 (Sevilla)
  • Premi Festival Circarte (Alicante)
  • Premi Festival Kaldearte (Vitoria)
  • Premi Festival Nosolocirco (Cáceres)
  • Premi Jaén Paraíso Interior (Jaén)
  • Premi Festival Circaire (Mallorca)

Oyun és el resultat d’anys d’investigació i experimentació amb diferents disciplines artístiques: escultura, dibuix, poesia visual, fotografia, arquitectura, música, pintura, teatre, circ…

En Oyun (del turc “joc”) les olles, cassoles, cassons, pilotes i altres elements quotidians es converteixen en protagonistes en mans del malabarista. Un espectacle de malabars i equilibris per a tots els públics que combina en escena una cuidada tècnica amb una atractiva escenografia i la interacció amb el públic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia