El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ CV) va avalar fa uns dies ampliar les mesures relatives a la limitació de la mobilitat nocturna en determinats municipis, així com mantindre en tota la Comunitat Valenciana el límit de 10 persones en les reunions socials. Les mesures s’han adoptat a conseqüència de l’agreujament de la situació epidemiològica ocasionada per la COVID-19 i estan vigents des de la passada matinada d’aquest dilluns, 26 de juliol, fins al pròxim 16 d’agost.

Aquestes mesures afecten 2,6 milions d’habitants -la meitat de la població de la Comunitat Valenciana-, han sigut avalades per la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJ, a partir de la petició formulada per la Generalitat i a la qual no s’havia oposat la Fiscalia.

L’alt tribunal valencià ja va autoritzar el passat 12 juliol l’aplicació durant dues setmanes del toc de queda nocturn en 32 municipis (1 a Alacant, 1 a Castelló i 30 a València) i l’establiment del topall de deu persones en les reunions socials i familiars, mesures que afecten drets fonamentals i per això requereixen del seu aval.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s’ha mostrat satisfeta amb la decisió adoptada per la sala del TSJ perquè s’alinea amb “una causa comuna: combatre el virus”.

“L’increment del nombre de casos detectats diàriament a causa de l’augment de la interacció social, sobretot en població jove, està dificultant el control de la pandèmia”, prossegueix Barceló. “En aquest context, la limitació de la mobilitat i de les reunions socials són eines que ja s’han demostrat eficaces per a tallar les cadenes de transmissió del coronavirus i l’aval de l’alt tribunal de la Comunitat Valenciana així ho confirma”.

La limitació de circulació de les persones entre la 01.00 i les 06.00 hores afecta a 77 municipis: 48 de València, 18 d’Alacant i els 11 restants de Castelló.

En concret, a València, s’ha limitat la mobilitat nocturna a Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol, Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella, L’Eliana, L’Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, El Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunt, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

A la província d’Alacant, la mesura afecta a l’Alfàs del Pi, Alacant, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, La Nucia, Muro de Alcoy, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada i la Vila Joiosa.

A Castelló, el toc de queda afecta a Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

En l’àmbit de tota la Comunitat Valenciana, les reunions en domicilis i espais d’ús privat i en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no podran ser de més de 10 persones, a excepció de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia