(EFE) La Guàrdia Civil ha desarticulat a una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana i ha alliberat una persona que havia sigut segrestada i torturada en un xalet de Nàquera.

La investigació de l’operació “Encadenats” va començar al setembre de 2020, quan la Guàrdia Civil va auxiliar a un home, de nacionalitat albanesa, que presentava lesions de diferent gravetat.

El ferit, va fer saber als agents que havia sigut víctima d’un segrest i va aconseguir escapar-se dels seus raptors, els quals el tenien retingut en un xalet de Nàquera. A més, va informar que no era l’únic que havia sigut portat a la força a la citada casa, sinó que també estava tancat allí un altre home de la seua mateixa nacionalitat.

En un operatiu policial, els agents van alliberar el segon home albanés, que es trobava en una habitació aïllat, lligat a una cadira i amb clars signes d’haver sigut torturat. En l’habitatge existia també una plantació marihuana.

Les víctimes eren coneixedores de les identitats dels autors, encara que es van negar, al llarg de tota la investigació, a facilitar els seus noms, encara que finalment els guàrdies van aconseguir identificar als membres de la banda.

El 14 de juliol, investigadors de l’Equip de Delictes contra el Patrimoni, juntament amb agents del Grup de Reserva i Seguretat i del Servei Cinològic de la Guàrdia Civil, en un ampli operatiu i desplegament de mitjans, van realitzar 6 registres domiciliaris en els municipis valencians de Nàquera, Massamagrell, Quart de Poblet, Burjassot i en la localitat murciana d’Alcantarilla.

L’operació es va saldar amb la detenció de 6 homes; dos de nacionalitat marroquina i colombiana, tots dos de 36 anys; altres dos de nacionalitat albanesa, tots dos de 30 anys, i altres dos del mateix país d’origen, de 33 i 50, anys investigats per delictes de detenció il·legal, organització criminal, cultiu de marihuana, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental.

A més, la Guàrdia Civil ha intervingut un vehicle d’alta gamma, un inhibidor de freqüència, diferents documents nacionals d’identitat falsificats, 43 quilograms de cabdells de marihuana, envasats al buit, preparats per a la seua venda, 1.100 plantes de marihuana i més de 148.000 euros en metàl·lic.

A excepció de l’home de nacionalitat marroquina, la resta dels detinguts han ingressat a la presó per ordre del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia