El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que aquest dimecres, 28 de juliol, s’obrirà un nou termini perquè les empreses i autònoms puguen sol·licitar les ajudes del Pla Resistir Plus. La convocatòria inclou a totes les empreses de tots els sectors, així com els costos fixos causants de pèrdues comptables, encara que ja hagen sigut abonats.

Aquesta era una demanda que va fer la Generalitat al Govern en entendre que les empreses que havien fet un esforç per a pagar als seus proveïdors o les nòmines durant els pitjors moments de la crisi havien de tindre també accés a aquestes ajudes directes i al suport financer i de solvència.

Amb aquesta nova convocatòria, des del dimecres, 28 de juliol, i fins al 20 d’agost, tant les empreses i autònoms que cotitzen per mòduls com els qui ho fan per estimació directa podran o modificar les ajudes que van demanar per a incloure aquests costos fixos causants de pèrdues o sol·licitar-les si no ho havien fet en la primera convocatòria. A més, ha recordat que aquestes ajudes també podran ser utilitzades per a amortitzar de forma anticipada el principal dels crèdits o préstecs que tinguen les empreses.

Com ha subratllat el president, el Consell ha decidit ampliar les ajudes a tots els sectors econòmics i ampliar els aspectes subvencionables perquè ni un dels 647 milions d’euros que poden anar destinats al teixit productiu valencià es quede sense repartir.

El Govern valencià considera fonamental en un moment com l’actual que el Consell garantisca la liquiditat i suport a la solvència de les empreses viables que s’han vist fortament afectades per l’impacte de la COVID-19 i afavorir la recuperació econòmica i el creixement.

D’altra banda, el president també ha anunciat la posada en marxa immediata d’una nova línia bonificada destinada al sector hoteler que serà desenvolupada per l’IVF. En concret, està dotada amb 11 milions d’euros ampliables, va dirigida a empreses hoteleres de major dimensió i tindrà un tram no reembossable de fins al 20% del total del préstec.

Es tracta d’una línia destinada a reforçar la liquiditat d’aquestes empreses, així com futures inversions, necessàries per a mantindre la competitivitat d’un sector estratègic com és el turisme, tal com ha subratllat el president.

Aquesta actuació completa la línia Horeca de l’IVF, destinada a pimes de sectors com el turisme, oci, hostaleria i restauració. Fins ara s’han aprovat ja en aquest àmbit 2.170 sol·licituds per import de 136 milions d’euros, amb una ajuda directa no reembossable de fins al 30%.

En concret, el tram no reembossable és una part del crèdit que no s’ha de retornar i que hui dia ja aconsegueix aproximadament els 33,6 milions d’euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia