El passat 20 de juliol informarem de nova Oficina del Llaurador amb la qual comptarà Bétera, a partir del pròxim dimecres 4 d’agost.

Aquesta oficina es posarà en marxa amb la finalitat de poder assessorar en ajudes i subvencions, així com oferir un servei de divulgació de qüestions relacionades amb l’agricultura i l’agroalimentació i donar assistència tècnica al consistori sobre la creació d’ordenances del medi rural.

El principal objectiu que persegueix aquesta oficina, que se situarà en l’edifici de la Policia Local i obrirà els dimecres al matí, és estar al costat dels agricultors i continuar fomentant l’agricultura en la localitat, de gran arrelament agrícola.

Els serveis que prestarà són donar informació i assessorament en ajudes i subvencions de l’àmbit agrari i agroalimentari; donar serveis de divulgació, informació i comunicació de temes d’interés relacionats; i oferir assistència tècnica al consistori per a la creació d’ordenances municipals relativa a l’agricultura i el medi rural de Bétera.

Així mateix, des de l’Oficina del llaurador es realitzaran jornades i tallers de dinamització de l’agricultura per a la seua millora amb el nom “El dia de parlar del camp“. Aquestes activitats tractaran de temes d’actualitat i d’interés per al debat i el diàleg constructiu gràcies a la participació d’assistents.

Entre ells, també es troba el model d’explotació agrícola sostenible cap a la nova PAC o estructures agràries enfocades a millorar l’agricultura del municipi.

En aquest sentit, la primera acció prèvia es durà a terme hui dimecres, 28 de juliol. Aquesta primera acció, amb la qual dona el tret d’eixida el Pla de Suport al Llaurador, serà una xarrada informativa sobre el “Cotonet de Sud-àfrica”. La cita tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Bétera. L’aforament és limitat i poden inscriure’s i confirmar assistència a través del següent telèfon: 650 617 129.

Els pseudococcidos, reben el nom de cotonet en valencià, en al·lusió a la seua semblança amb el cotó. En l’any 2009 es va detectar al Baix Maestrat, una zona al nord de València, Delottococcus aberiae, un nou cotonet, que actualment es troba també en altres zones de producció de cítrics. Es tracta d’un gènere d’insectes, Delottococcus, provinent de l’Àfrica Subsahariana; l’origen del D.aberiae que s’ha implantat en la Península Ibèrica s’ha rastrejat concretament fins a Limpopo (riu que naix en el nord de Sud-àfrica i desemboca en l’oceà Índic).
.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia