Els pròxims 17, 18 i 19 d’agost, Bétera acollirà el Curs de flauta i flautí de la mà de Paco Varoch i Vicent Morelló. Aquesta formació tindrà lloc en el carrer Casa de Cultura, 2 (instal·lacions de l’Escola del Centre Artístic Musical de Bétera) i inclou tècniques de relaxació i estiraments. Aquestes tècniques estan basades en Taiji (QiGong).

Per a participar en aquesta formació cal inscriure’s obligatòriament amb 20 euros, els quals es descomptaran de les classes. El pagament d’aquesta inscripció es pot fer per Bizum o transferència. Fins que no es faça el pagament no serà efectiva la citada inscripció. El formulari per a inscriure’s es troba en el següent enllaç: clic ací.

Amb una gran experiència orquestral i pedagògica Paco Varoch i Vicent Morelló ofereixen un curs on podràs combinar classes com vulgues: amb els dos o amb un d’ells, de flauta, flautí i tècniques de relaxació/ mentalització, basades en Taiji (Qi Gong) per a músics.

Podràs combinar les classes amb paquets d’1, 3 o 6 classes de la manera que més et convinga. Per exemple, podràs combinar una classe de flauta, una altra de flautí i una altra de Taiji (Qi Gong), o dos de flauta i una de flautí… D’aquesta manera, podràs triar els cursos que vols rebre.

Les classes de flautí les oferirà Paco Varoch i les de Taiji (qi gong) per a músics Vicent Morelló. Així mateix, tant un com l’altre, donaran classes de flauta.

Si desitges obtindre més informació, pots contactar a través dels següents correus electrònics: flautamore@yahoo.es, pacovaroch@gmail.com.

Sobre els professors del curs

Vicent Morelló

Fill de Bétera, Vicent Morelló i Broseta va obtindre el títol de professor superior de flauta en el Conservatori de València amb M.ª Dolores Tomás, prosseguint els seus estudis en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE). Durant la seua trajectòria, ha rebut classes de Bryan Pollard, Kate Hill, Peter Lloyd, Emanuel Abbühl, Jaime Martín entre altres i a París en el Conservatoire Hector Berlioz amb Raymond Guiot, obtenint el primer premi del concurs “Ville de Paris”.

Va continuar els seus estudis en en el conservatori de la Haia (Holanda) amb András Adorján i Marianne Adorján-Henkel. Paral·lelament va estudiar amb Jaime Martín durant més de 4 anys i ha participat en cursos amb Jacques Zoon, Barthold Kuijken, Joo Haguen, Alain Marion, Emily Beynon, Peter Lloyd, James Galway, Bryan Pollard i Aurèle Nicolet. Aquests últims han marcat profundament la seua tècnica flautística i personalitat musical. A més, va guanyar per unanimitat el Concurs Permanent de Joventuts Musicals en 1995

Vicent Morelló és solista de flauta de la Real Orquestra Simfònica de Sevilla des del 2007. Anteriorment va ser membre de la Residentie Orkest Donen Haag( la Haia ) Holanda. Ha sigut convidat per la Sinfónica de Galícia, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra de Granada, Orquestra de Barcelona Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica de Gran Canària, Rotterdam Philharmonisch Orkest, Holland Symfonia, Ràdio Kamer Orkest, Residentie Bach Ensembles (la Haia), Deutsche Kammerphilharmonie (Bremen) i MusicAeterna entre altres orquestres. Ha treballat amb directors com: Evgeny Svetlanov, Valery Gergiev, Gennady Rotzshdestvensky, Jaap van Zweeden, Polit Järvi, Neeme Järvi, Lorin Maazel i Zubin Mehta.

Com a solista ha interpretat concerts de flauta de Jacques Ibert amb l’Orquestra Simfònica de la Palma i Carl Nielsen amb l’Orquestra Simfònica d’RTVE en un concert gravat pel canal internacional d’RTVE. Ha interpretat concerts de Quantz, Suite en Si menor de Bach amb la European Sinfonietta. En la música de cambra ha col·laborat amb MoonWinds, Miró Ensemble, NOG ensemble amb Janine Jansen i forma parell parteix de grups de cambra com Vents de Túria, Trio MeSaMor, Sono Reale.

Morelló taambé forma part de formacion com: ensemble VENTS DE TÚRIA, ensemble SONO REALE, ensemble MESAMOR o ensemble INTERLUDE.

Així mateix, ha realitzat una important activitat docent a través de classes particulars i ha fet classes en cursos d’estiu i cursos especialitzats en interpretació dels períodes clàssic i barroc, interpretació contemporània i tècnica general de flauta. És professor de l’acadèmia de música Andalucia Música i ha impartit com a professor de flauta i vent-fusta, el màster d’interpretació orquestral de la fundació *Baremboim-Said. Des del 2017 és professor de repertori orquestral en el CSMCLM.

Paco Varoch

Per la seua banda, Paco Varoch va rebre la seua educació musical a Alzira, València, Paris i la Haia, estudiant amb MªAngeles Grau, Jaime Martín, Andràs Adorjàn i Marianne Henkel-Adorjàn.

La seua experiència orquestral es va iniciar amb l’Orquestra Simfònica de Galícia, com a especialista de flautí i va realitzar l’estrena a Espanya del concert per a flautí i orquestra “Piccolo Concerto” de Valentino Bucchi, ha actuat com a solista al costat de l’Orquestra Simfònica de Antioquia, Colòmbia.

En 2005 va començar la seua carrera com a músic independent, tocant amb la Chamber Orchestra of Europe, Orquestra de Paris, Camerata Berna, Els Dissonances, Ensemble Resonanz d’Hamburg, MusicAeterna i actualment és “associate member” de la Mahler Chamber Orchestra, tocant com a solista el Concert de Vivaldi en el Festival de música de Cartagena, Colòmbia.

També forma part de l’Orquestra del Festival de Llucana i de l’Orquestra Mozart de l’Acadèmia de Bolonya sota la direcció de Claudio Abbado.

Paco Varoch també ha sigut professor convidat en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més a més, ha impartit cursos de flautí en el Muzik-Centrum de Dortmund i ha sigut convidat com a professor per la Filharmònica Jove de Colòmbia i Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia