Bétera compta amb una nova campanya de cara a les Festes d’Agost, ja que per segon any consecutiu no podran celebrar-se.

Amb el títol “Enguany les Festes de Bétera amb el cor” el dissenyador valencià Francis Montesinos ha confeccionat un disseny exclusiu, fent referència a les tradicionals camises dels Majorals i dels veïns de la localitat durant el matí del 15 d’agost.

L’estampat per a Bétera ha sigut equiparat pel mateix Montesinos com als dissenyats durant la seua trajectòria professional, “ho he creat amb molta il·lusió i afecte com els meus dissenys homenatge al mediterrani i a grans figures de la cultura com Dalí o Sorolla, a disciplines com el Flamenc o el ballet”, ha subratllat. En el citat estampat estan plasmats tots els símbols més característics de les nostres festes: les Alfàbegues, les femelletes, les flors, els coets, i el confeti.

Aquesta campanya també estarà present, a més d’en les tradicionals camises, en els ventalls i en unes samarretes commemoratives que seran repartides pel municipi.

La finalitat d’aquesta iniciativa és que les veïnes i els veïns puguen mantindre la festa viva als seus cors i viva d’alguna manera.

D’altra banda, també s’ha sumat una altra iniciativa. Doncs, l’edifici de l’antic consistori (C/ Major, 12) compta amb la ja coneguda exposició de Francis Montesinos “50 anys. València, Seda i Foc”. Aquesta mostra transportat a les desfilades de moda més importants en els quals ha participat Montesinos per mig món.

Fins al pròxim 22 d’agost es podrà visitar aquesta exposició, gratuïtament, de dilluns a divendres en horari de 18.30 a 20.30 hores en les citades instal·lacions.

La seua passió pel disseny li ve des de xicotet. Va passar la seua infància al carrer Cavallers, en el Barri del Carmen. En aquells dies corrien els anys 50, i el que hui és el barri antic estava plagat de xicotets negocis, d’aqueixos de tota la vida: modisteries, costureries, pantaloneries, botigues de barrets… Francis es va impregnar de tot allò, i des de xiquet ja apuntava maneres en la seua vocació, i així va ser.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia