(EFE) La segona fase de l’Operació Estiu 2021 en la Comunitat Valenciana es va iniciar aquest divendres, 30 de juliol, amb retencions que van sumar prop de 12 quilòmetres en les autovies A-3 València-Madrid i l’A-7 Alacant-Barcelona al seu pas per la circumval·lació de la ciutat de València.

La retenció més important es va registrar ahir en l’A-7 al seu pas pel terme municipal de Bétera a conseqüència d’un accident sense ferits, però en ocupar els cotxes sinistrats el carril esquerre això va provocar retencions de fins a 9 quilòmetres en sentit Alacant entre les 18 i les 20 hores. A més, per l’efecte tafaner, es van formar també cues de fins a set quilòmetres en sentit Barcelona.

L’altra retenció es va produir també ahir divendres a partir de les 15 hores en l’entroncament de la A-3 amb l’A-7, en el terme de Riba-roja de Túria de Túria, amb cues de fins a 3 quilòmetres que es van mantindre actives des de les 15 a les 20 hores.

En aquesta segona fase de l’Operació Estiu 2021, que romandrà activa fins a les 24 hores del diumenge 1 d’agost, es preveu 2,4 milions de desplaçaments en les carreteres de la Comunitat Valenciana, dels quals un 21% corresponen a l’àrea d’influència de València.

A més d’aquests desplaçaments, els de l’entorn dels grans nuclis urbans, generaran uns moviments de vehicles que en la Comunitat Valenciana poden situar-se al voltant de la xifra de 2.475.000 desplaçaments. D’aquesta xifra, corresponen a la província de València 1.200.000, a la d’Alacant 900.000, i a la de Castelló 375.000.

A aquests moviments de retorn i eixida, per finalització i començament de vacances, s’unirà una important afluència de vehicles que continuaran produint-se en els principals eixos i passos fronterers pel retorn cap a països europeus de residència habitual.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia