Hui dissabte, 31 de juliol, el corral de l’Ateneu de Bétera obrirà les seues portes per a acollir a una xarrada-debat amb dos participants de renom: Josep Guia i Vicent Partal.

Una vegada més, es controlarà l’assistència fins a completar l’aforament. Aquesta xarrada tindrà lloc a les 20.00 hores. 

De Vicent Partal, nascut a Bétera, cal mencionar que és periodista, director del diari digital VilaWeb, ha treballat també en El Temps, El Punt, Diario de Barcelona, Catalunya Ràdio, La Vanguardia y Televisió Espanyola (TVE), entre altres.

Cofundador del setmanari El Temps, en 1983 va formar part del Diari de Barcelona i de Televisió Espanyola, on es va especialitzar en temes de política internacional. Com a reporter i corresponsal va cobrir esdeveniments a tot el món, entre altres la caiguda del mur de Berlín o el colp d’estat a l’URSS.

En 1994 va crear el primer sistema informatiu en Internet d’Espanya denominat El Temps En línia. L’any 1995, juntament amb Assumpció Maresma, directora en eixe moment del setmanari El Temps, va fundar un primer directori web en llengua catalana, que més tard es transformaria en el diari electrònic en català VilaWeb. El mateix any va crear amb Jordi Vendrell el programa L’Internauta en la sintonia de Catalunya Ràdio. Aquesta tertúlia de tema tecnològic es va emetre posteriorment en podcast a través de VilaWeb.

Actualment, és el director del diari electrònic VilaWeb. A més de publicar de manera diària l’editorial de VilaWeb, escriu un article per setmana en els diaris Avui, L’Esportiu i Berria i participa regularment en les tertúlies L’Illa de Robinson de El  Punt Avui TV i Els Matins de Catalunya Ràdio.

Ha publicat diverses monografies sobre l’OTAN i sobre els nacionalismes de l’antiga Unió Soviètica, entre altres.

Per la seua banda, Josep Guia és un polític espanyol, secretari general del Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN). A més a més, doctor en Matemàtiques, és professor del Departament d’Àlgebra en la Universitat de València, en la qual ha ocupat diversos càrrecs directius. És membre del patronat i professor de la Universitat Catalana d’Estiu. Per la seua militància política ha sigut detingut, multat i processat diverses vegades. En 1986, la Fundació Jaume I, actualment Fundació Carulla, li va atorgar el premi d’actuació cívica en la categoria de «divulgació de la cultura popular i tradicional».

Imprimir article
Comenta aquesta notícia