La Diputació de València ha informat que donades les obres de la Variant Nord de Bétera aquest pròxim dilluns, 2 d’agost, el Camí de Llíria estarà tallat al trànsit de 07.00 a 19.00 hores.

Els desviaments es realitzaran per la CV-315 Nàquera i estaran degudament senyalitzats.

les obres de la Variant Nord finalitzaran al setembre, abans del que en un principi estava previst. Doncs, primerament s’havia indicat com a data de finalització el mes de desembre.

Amb el nou traçat de 4,7 quilòmetres de longitud, es pretén evitar el col·lapse de trànsit que patixen diàriament els veïns i veïnes del municipi de Bétera i pròxims, així com els usuaris de la CV-310. Aquesta variant, a més, generarà nous itineraris per als vianants i ciclistes.

El projecte compta amb una inversió que supera els 15 milions d’euros. Ara ja s’entra en l’última fase d’execució, la qual  contempla la pavimentació de la via d’aglomerat asfàltic i la col·locació de la senyalització horitzontal i vertical, així com els sistemes de contenció.

La pavimentació i l’enjardinament del nou traçat, el qual discorre pel marge nord-est del nucli urbà de Bétera, s’inicia una vegada completada la fase de moviment de terres i el condicionament de l’esplanada, així com la construcció de quatre ponts i tres passos inferiors necessaris per a salvar la línia fèrria i els barrancs del Carraixet i Portaceli, així com connectar els camins i vies existents en el traçat.

L’obra, adjudicada a l’empresa Bertolín, inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionaran el control total dels accessos a la carretera. La calçada tindrà una amplària de 12 metres, amb dos carrils per sentit de tres metres cadascun i vorals-bici de dos metres a banda i banda. També s’habilitarà una via de ciclovianants segregada i protegida de 2,5 metres d’amplitud en el marge esquerre.

Aquesta actuació també compta amb la posada en valor de l’entorn paisatgístic de la zona. En aquest sentit es procedirà a l’enjardinament dels talussos, marges i glorietes i la plantació d’arbustos autòctons de la zona mediterrània, ficant també en valor el patrimoni d’aquest espai.

D’altra banda, està prevista la posada en marxa al gener de 2022 de la segona fase del projecte, que comptarà amb una inversió de 3.640.000 euros. Aquesta indrà un termini d’execució de sis mesos, segons les previsions.

El traçat de la segona fase de la Variant Nord de Bétera tindrà una longitud aproximada de 950 metres, des de la quarta glorieta executada en la primera fase de l’obra fins a l’existent en la CV-333 en la carretera que conduïx a Olocau. L’objectiu d’aquesta segona fase és ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l’accés a la urbanització La Masia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia