La Conselleria de Sanitat avançarà en aquest mes d’agost la vacunació dels més joves i també s’acurtaran els terminis d’administració de vacunes, amb les 600.000 dosis addicionals que rebrà la Comunitat Valenciana i que se sumaran a les que ja estaven previstes.

Així ho va informar aquest diumenge la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui va detallar que, d’aquestes dosi extra, 240.000 corresponen als vials addicionals de Moderna que el Govern enviarà els pròxims dies com a compensació pel menor número de dosis rebudes fins al moment.

Les 340.000 restants són les dosis suplementàries que arribaran com a part de l’increment de vials de Pfizer a l’agost que va anunciar el president del Govern el divendres passat en la Conferència de presidents, segons Barceló, per a qui la prioritat en aquests moments és “continuar accelerant la campanya d’immunització”.

De fet, aquest dilluns, un avió amb més de 177.000 vacunes contra el coronavirus de la farmacèutica Pfizer ha aterrat en l’aeroport valencià de Manises procedent de Colònia (Alemanya), per a ser distribuïdes entre els diferents punts de vacunació de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat té previst administrar al llarg d’aquesta setmana 174.744 dosi de la vacuna de la covid-19 al grup d’edat de 20 a 29 anys, una quantitat que suposa més de la meitat de les 279.867 dosis totals programades.

El gruix de vacunes d’aquesta setmana són del laboratori Pfizer, un total de 212.431 dosi, i es destinaran en la seua majoria (200.607 dosi) per a persones de les franges compreses entre els 49 i els 20 anys, mentre que completaran la seua pauta d’immunització 9.241 persones que van rebre una primera dosi de *AstraZeneca.

La resta de vials de Pfizer s’emprarà per als qui no van poder vacunar-se en el seu moment per tindre una infecció activa o són nous ingressos en residències o noves incorporacions de professionals dels àmbits sanitari o sociosanitari.

També per a segones dosis, com a part del procés de “repesca” per a persones que estan pendents d’immunització malgrat pertànyer a cohorts ja tancades, i per als qui tenen condicions de salut considerades d’alt risc.

D’altra banda, s’administraran 64.918 dosi de la vacuna de Moderna, majoritàriament a persones amb edats compreses entre 49 i 20 anys, per a treballadors d’aqueixes franges d’edat les empreses de les quals estan vacunant, i la resta s’inocularà a professionals que s’incorporen al sistema sanitari a l’estiu, estudiants Erasmus, persones amb condicions d’alt risc i repesques.

Amb les 2.143 dosis de AstraZeneca programades aquesta setmana es continuarà vacunant a majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi.

Finalment, de Janssen s’inocularan 375 monodosis a persones de cohorts tancades i a viatgers internacionals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia