En el transcurs del Ple, durant la lectura i desenvolupament de l’ordre del dia, el regidor de Compromís, Joano Baudés, va referir-se a la contractació a uns vivers de Quart de Poblet de més 13.585 euros en compra d’arbres per a realitzar la campanya “Un bebé, un árbol” i una altra quantitat en desplaçaments de 1.149 euros.

Cal mencionar que la campanya consisteix a plantar un arbre per cada naixement d’un nadó.

“Volia preguntar-vos en què consisteix la campanya, quants arbres s’han comprat, si s’han depositat en algun magatzem municipal, en quines zones del poble es plantaran, perquè s’han comprat en aquests vivers i no en els de Bétera. Si és perquè en els de Bétera no s’ha trobat aquesta classe d’arbre que es pretenia”, va declarar Baudés.

El regidor de Sanitat, Carlos Abad, va detallar que aquesta campanya també s’ha dut a terme a altres municipis. “Pensem que és una bona forma de replantar, tant els arbres que vagen perint com ubicar-los en aquelles zones municipals on es pot anar plantant, amb la finalitat de dotar a la població de tota la massa verda forestal que es puga”, va explicar Abad.

“Es farà tant en el nucli urbà com en aquelles urbanitzacions on hi haja terrenys de titularitat municipal. Serà voluntari. Als pares, quan vagen a inscriure al seu fill o filla en el registre, se’ls indicarà que, si volen, poden col·locar un arbre amb una placa que durà el nom del seu fill o filla i la data de naixement”, va afegir.

“Vaig parlar amb els tècnics i vaig comentar-los que m’agradaria que es tractara d’arbres amb perill de desaparició d’alguna manera. Es va demanar tres pressupostos i amb la condició que s’anaren demanant segons feien falta”, va prosseguir.

Joano Baudes va tornar a preguntar si se li podia dir alguna zona concreta on anirien aquests arbres i el regidor de Sanitat li va donar alguns exemples, com per exemple una espai pròxim al nou edifici de la Policia Local de Bétera.

Després, ya en el torn de precs i preguntes de les veïnes i veïns de la localitat, una veïna va felicitar aquesta iniciativa i va proposar si aquesta acció també es podia dur a terme en el cas d’una mort a més d’un naixement. “Seria una bonica forma de recordar-los”, va indicar.

Carlos Abad es va prendre nota d’aquesta proposta per a consultar si podia ser viable.

A continuació, adjuntem un vídeo amb les declaracions sobe aquest punt:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia