En el Ple Ordinari de Bétera, també es va parlar del disseny de Francis Montesinos per la campanya dedicada a les Festes d’Agost amb el nom “Enguany les Festes de Bétera amb el cor”.

El regidor de Compromís, Joano Baudés, va preguntar pel citat disseny de les bruses i samarretes per a la citada campanya, dins del punt d’assumptes de Junta de Govern Local.

És un import de 17. 726,50 euros. Entenc que no seran 50 samarretes, que seran 50 bruses. Després, m’agradaria saber si el disseny queda en propietat de l’Ajuntament i el consistori pot disposar d’ell per a posteriorment fer samarretes i ventalls. Com, quan i quantes samarretes es repartiran i amb quins criteris? Quin import es gastarà l’Ajuntament amb la creació o impressió de samarretes i ventalls?, va preguntar Baudés.

Segons va explicar el regidor de Festes, Manuel Pérez, “l’exposició la du Francis Montesinos des del MuVIM, que la Diputació governada per Compromís i els partit socialista ha pagat al voltant d’uns 130.000 euros, a més de les visites guiades i altres activitats. Ací, ens ha costat junt amb el disseny, el qual  és propietat de l’Ajuntament i l’utilitzarem per a samarretes i ventalls que repartirem de forma gratuïta al municipi, 14.000 euros”.

“Addicionalment a eixe preu, al disseny, a l’exposició i l’entrega de 1.000 samarretes i 1.000 ventalls que repartirem gratis, farem una segona estampació i creació de ventalls i samarretes perquè hem vist que en Xarxes Socials no sols són crítiques, perquè sembla que les crítiques venen sempre dels mateixos i alentits pels mateixos. Ha sigut ben acollida pel municipi i el que farem serà fer una entrega de més samarretes i ventalls perquè tots tinguen la seua samarreta”, va explicar. L’edil va referir-se així, a algunes crítiques realitzades en Xarxes Socials per diferents usuaris i veïns/nes, on es fica en entredit el preu de la campanya i també es defensa els dissenyadors i modistes locals.

D’altra banda, a les preguntes també realitzades per altres usuaris i veïns/nes del municipi en Xarxes Socials i pel mateix Joano Baudés en el Ple, el responsable actual de l’àrea de Festes va indicar que seran les Obreres i Majorals actuals qui repartiran gratuïtament eixes samarretes i ventalls entre la població. En aquest sentit, va explicar que serà una acció similar al repartiment de les llavors, ja que no s’avisarà en l’espai on es durà a terme el repartiment d’aquestes per a “evitar aglomeracions”.

Pérez també va explicar que les 50 bruses entren dintre del preu de l’exposició perquè “és un detall que ha tingut el modista a canvi de demanar-li el disseny d’eixes samarretes junt amb l’exposició i junt amb la creació d’eixes 1.000 samarretes i eixos 1.000 ventalls”.

A continuació, oferim un vídeo amb les preguntes i declaracions dels dos regidors:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia