Bétera també va dur a ple el passat dilluns, 02 d’agost, l’acceptació de delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives del programa Edificant- Centre IES Les Alfàbegues.

En aquest sentit, es va aprovar la delegació de competències per a l’execució de les obres d’ampliació i reforma de l’IES Les Alfàbegues rebuda per part de la Conselleria d’Educació.

El punt va ser aprovat per unanimitat per part de tots els partits polítics representants en la corporació municipal (PP, Mas Camarena – Torre en Conill, Ciudadanos, Compromís, PSPV-PSOE i Vox).

El consistori de Bétera rebrà una inversió de 3.909.194,95 euros per a ampliar i reformar les instal·lacions actuals del citat Institut el que, tal com indica la proposta de la Conselleria, permetrà l’adequada execució de les tasques educatives en el centre.

L’edil de Compromís, Joano Baudés, va manifestar que “estem d’enhorabona, perquè un dels dos projectes més importants d’aquells que presentarem del Pla Edificant en març de l’any 2019 era la reforma de l’IES Les Alfàbegues per un valor de 4 milions d’euros. No obstant, tenim clar que la guinda del pastís és l’aprovació de l’IES Torre en Conill, perquè és molt necessari per al poble de Bétera. No ens agradaria que s’acabaren les reformes després de 4 anys en l’IES Les Alfàbegues i encara tinguérem que tirar mà de barracons”.

En aquest sentit, el regidor va explicar que “tots aquells que aposten per una educació pública desitja els millors recursos i que cal continuar lluitant per a aconseguir aquesta cessió per a l’IES Torre en Conill”. Així, Baudés, va brindar l’ajuda del seu grup per continuar lluitant per una educació pública de qualitat al nostre poble.

Per la seua banda, el regidor municipal d’educació del consistori de Bétera, Manuel Chover, va declarar que “fa dos anys i tres mesos que es va presentar a la Conselleria d’Educació un avantprojecte de reparació de l’IES les Alfàbegues. Ara fa un any i mig, després de diverses modificacions i canvis en el projecte inicial, els tècnics de la Conselleria van donar el vistiplau a l’avantprojecte definitiu que es va presentar. Va arribar la pandèmia i es va paralitzar un poc totes les gestions”.

“Els contactes amb Conselleria durant aquests dos anys han sigut continus, sol·licitant la realització de les millores que els centres educatius necessiten al municipi. Concretament, aquest projecte, a finals de l’any passat ens van assegurar que a finals de desembre de 2020 tindríem ja el que hui estem aprovant ací. O siga, que ho hem d’haver tingut ja en el passat mes de desembre. Han sigut 7 mesos de retard, però val més tard que mai”, va apuntar l’edil d’Educació.

Amb aquesta aprovació, assumim la responsabilitat de dur a terme la reforma, ampliació i reparació de l’institut de Les Alfàbegues. Una vegada s’aprove, cal informar a Conselleria i el conseller deu signar el vistiplau definitiu que ens permeta actuar ja en aquest sentit. Hem de realitzar la contractació del projecte efectiu que s’ha de dur a terme. Cal fer una licitació per a contractar l’equip d’arquitectes que elabore aquest projecte. Una vegada redactat i aprovar, s’haurà de traure a licitació la realització material de les obres. Tornarà a haver un projecte d’obra i un plec de condicions administratives i una publicació en el Butlletí Oficial de la Província per a poder licitar les obres i adjudicar les mateixes a l’empresa que resulte més interessant, va explicar Chover.

D’aquesta manera, va voler informar que amb tot aquest procés i tràmits administratius, les obres no anàven a poder començar fins a un any i mig aproximadament. No obstant, el regidor va explicar tot el procediment i la celeritat per a dur a terme tot el procediment.

A continuació, oferim un resum de les declaracions en aquest punt:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia