La segona proposició presentada pel Partit Popular en el Ple Ordinari de Bétera va ser la revisió de l’acord de Sud-àfrica.

Aquesta proposició va aprovar-se amb els vots a favor de tots els grups polítics representats en la coporació municipal (PP, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciudadanos, Compromís, PSPV-PSOE i Vox).

El que es plantejava en aquesta proposició era el següent:

  1. Que es valore en profunditat i amb rigor l’impacte de l’acord Unió Europea i Sud-àfrica sobre el sector agrícola valencià en el procés d’avaluació el qual s’iniciarà en el mes d’octubre.
  2. Que es realitze una anàlisis detallat sobre l’acord Unió Europea i Sud-àfrica vigent i s’adopten mesures correctores.
  3. Que s’incloguen els cítrics com a producte sensible a efectes del protocol de la clàusula de salvaguarda que es troba regulada en el mateix acord.
  4. Que es notifique el present acord del ple a la Comisió Europea, a la Comisió d’Agricultura, a la Comisió de Comerç del Parlament Europeu, així com al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, al Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme i a la Conselleria d’Agricultura, desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
  5. Que es notifique aquest acord plenari a les organitzacions agràries valencianes AVA-ASAJA, La Unió i UPA.

A continuació, oferim un vídeo amb el resum de les intervencions dels regidors en aquesta proposició, per a explicar el seu sentit de vot:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia