Cada any, el primer dissabte d’agost abans que arriben les Festes de Bétera, el municipi celebra el tradicional sopar d’estiu de les Obreres i Majorals de cada exercici. Enguany, igual que l’any passat a causa de la pandèmia, no ha pogut ser.

Habitualment, entre 300 i un poc més de 400 comensals es congreguen en les instal·lacions de la nostra piscina municipal, acompanyats de les autoritats municipals pertinents, per a gaudir d’aquest ja tradicional sopar de gala on s’anuncia que les Festes de Bétera d’eixe any ja estan pràcticament ací.

D’aquesta manera, la Piscina Municipal de Bétera mostra el seu millor aspecte per aquest gran esdeveniment al qual els veïns i veïnes del poble van vestits per a l’ocasió. Llums, flors, taules, barres i un gran escenari, fan que la nit siga perfecta.

La vesprada sol començar amb la recollida dels Majorals a les seues Obreres, anant a casa de cada Obrera. Allí, algunes veïnes i veïns també s’acosten per a veure eixir a les màximes representants de les nostres festes d’eixe any. La tradicional “volteta” acompanyada de forts aplaudiments i elogis no poden faltar en eixos moments.

Després, la comitiva es dirigeix cap a la piscina a ritme de música, no sense abans passar pel barracó del Majorals del pròxim any i saludar als allí presents. Una vegada ja han arribat a les instal·lacions esportives, les Obreres i Majorals són presentats i rebuts amb molta estima per tots els assistents.

El moment més esperat per totes i tots arriba amb el ball de les quatre Obreres i el seu Majoral acompanyant.

Les quatre parelles assagen durant setmanes una coreografia, de la mà d’un grup de professionals, per fer-nos gaudir a totes i tots dels seus millors passos.

La festa segueix després amb música i beguda en barra per a tots els allí presents.

Per recordar aquesta celebració tan especial per a la població de Bétera, des de Betera.com hem realitzat un vídeo amb diferents fragments dels últims 3 anys del sopar d’estiu. D’aquesta manera, volem donar-los moltes forces també a les futures Obreres i Majorals que duen esperant durant dos anys al fet que arribe el seu moment.

Tornarem junts i més forts!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia