12 veïns i veïnes de Bétera ja compten amb un dels 12 horts urbans que el consistori va posar a la disposició de la ciutadania en convocatòria oberta de sol·licituds en el passat mes de juny d’enguany.

huertos_9Fa uns dies, es va fer lliurament de les claus dels Horts Urbans a aquesta dotzena de veïns i veïnes que han resultat beneficiaris.

Aquesta iniciativa és una aposta que es du a terme des de fa diversos anys i diverses legislatures a Bétera, des del departament municipal d’Agricultura, impulsada a nivell autonòmic, la qual contribueix a la recuperació d’espais en desús, i fomenta les relacions familiars, veïnals i sobretot les intergeneracionals.

Es tracta d’unes parcel·les urbanes que estan habilitades per al cultiu ecològic destinat a l’autoconsum que permetrà obtindre directament productes saludables de l’horta a la taula. Les parcel·les tenen diferents superfícies i s’han distribuït mitjançant sorteig entre els adjudicataris. Cadascuna de les parcel·les s’entreguen de manera temporal per un període inicial d’1 any prorrogable i estan dotades d’un sistema de reg per al desenvolupament de l’activitat agrícola, així com també de subministrament d’aigua.

Tal com estableix l’ordenança municipal, aquests Horts Urbans estan dirigits a ciutadans del municipi de Bétera en risc d’exclusió social, persones jubilades o sense ocupació. Així, aquestaes converteix en una manera més perquè tinguen accés a una activitat que els permeta el desenvolupament i la integració en la societat, més enllà de realitzar una activitat que els pose en contacte amb el medi ambient i amb les pràctiques agrícoles sostenibles. En aquest sentit, aquest horts es podríem denominar ecosocials per la labor també ecològica que es realitza i per la labor social que implica, a més.

D’alguna manera, amb aquest horts urbans també es pretén que a Bétera vaja estenent-se a poc a poc el foment de l’agricultura ecològica i l’autoconsum. Així, en els citats horts urbans es pot conrear qualsevol producte agrícola sempre i quan no siguen arbres o substàncies prohibides per la llei.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia