Bétera, 5 d’agost – Bétera, una localitat eminentment agrícola, no ha comptat amb el suport dels polítics municipals de PSPV i Compromís en la moció presentada pel Partit Popular sobre el *cotonet, l’última plaga introduïda a la Comunitat Valenciana per les importacions procedents de Sud-àfrica.

La plaga està afectant els cítrics de Bétera i els danys en els fruits són molt greus en produir deformacions considerables en els mateixos causant, per tant, una depreciació comercial que fa que no es venga fàcilment i ocasionant pèrdues incalculables als agricultors del municipi.

Els agricultors i institucions agrícoles van donar la veu d’alarma davant l’agreujament d’aquesta plaga i, en aquest escenari, les mesures fitosanitàries impulsades per part de la Generalitat Valenciana, així com el pla d’Acció del Ministeri d’Agricultura, contra el *cotonet de Sud-àfrica; no han sigut suficients per a controlar el que aquesta *cochinilla està produint en els cítrics a Bétera.

“El sector agrícola té un pes fonamental en l’economia local del nostre municipi i és un dels nostres compromisos amb els veïns i veïnes dedicats al camp utilitzar totes les eines disponibles per al control de la plaga”, explicava Manuel Pérez, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a Bétera.

Per això, el Grup Municipal Popular de Bétera va presentar una moció el passat ple celebrat el 2 d’agost, instant la Conselleria competent en matèria de Sanitat Vegetal perquè establisca les mesures fitosanitàries necessàries de manera urgent. Una moció que ha sigut aprovada pel Partit Popular, secundat per Ciutadans i el Partit Más Camarena-Torre en Conill; però amb el vot en contra del PSPV i Compromís.

El Partit Popular de Bétera ha anat més enllà en les reivindicacions fitosanitàries i ha responsabilitzat als partits d’esquerra de la situació que estan travessant els agricultors de Bétera. “És una pena que els nostres agricultors no compten amb el reforç de tots els seus polítics per a afrontar aquesta plaga, sabent que moltes famílies de Bétera depenen de la collita d’aqueixos cítrics afectats”, ha lamentat Manuel Pérez.

Nota de premsa enviada pel Grup Municipal Popular de Bétera

Aquell/lla veí/na qui estiga interessat/da a conéixer més sobre aquest assumpte, pot accedir al vídeo amb les intervencions referides a aquesta proposició presentada en el passat ple, a continuació:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia