La Generalitat Valenciana està avançant en les obres entre l’estació d’Empalme de Metrovalencia i Burjassot i posarà en marxa el tren subterrani en aquest tram el mes de setembre.

“Es tracta d’una de les actuacions més importants que el Govern valencià està desenvolupant en els municipis de l’àrea metropolitana de València”, ha valorat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

“Amb una inversió de 9,6 milions -ha afirmat el titular de Mobilitat-, treballem per a complir el compromís del Consell i de l’Ajuntament de Burjassot de comptar amb un tren subterrani per a posar fi a una cicatriu que partia la ciutat i dificultava la seguretat en els desplaçaments d’un lloc a un altre del municipi”.

“El fet que el tren passe per davall del túnel suposarà una millora substancial de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Burjassot”, ha destacat el conseller, qui els ha demanat disculpes “pels possibles inconvenients patits amb motiu de les obres desenvolupades en els últims mesos”.

A més, Arcadi España ha mostrat el seu agraïment a les persones que estan treballant en les obres, en 3 torns diaris, “per a minimitzar l’impacte en la població de Burjassot i perquè el projecte avance amb seguretat i tranquil·litat i es complisquen els objectius que al setembre estiga en marxa i a l’inici de l’any estiga totalment finalitzat amb la urbanització de la zona de vies soterrades”.

Finalment, el conseller ha destacat “la col·laboració i el treball conjunt” dut a terme amb el consistori *burjassotense “perquè aquest projecte siga una realitat tant per als veïns i veïnes de la ciutat com per als qui han de travessar la zona per a anar al seu treball o per a tornar als seus domicilis”.

Per part seua, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha mostrat el seu reconeixement al compromís de la Generalitat per a impulsar aquesta obra “fonamental”, que “va quedar paralitzada” i “havia deixat a un barri del municipi amb caràcter de tercera”.

“Amb aquesta actuació que està ja en marxa i que és una realitat- ha continuat el màxim responsable municipal-, es restableix la dignitat i s’atén una necessitat històrica del barri de l’Entroncament”.

Les obres en execució consisteixen a completar la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i amb la via en sentit Bétera.

A més, es procedirà a la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

La infraestructura i superestructura ferroviària es completen amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Amb la conclusió de l’actuació de soterrament, s’obtindrà un augment de la seguretat ferroviària, l’eliminació del pas per als vianants provisional del carrer València i millores tant en la funcionalitat i capacitat de la línia com l’entorn local amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Atés que les obres de soterrament en aquest tram de la Línia 1 obliguen a interrompre la circulació fins a mitjan setembre, Ferrocarrils de la Generalitat presta, des de finals de juliol, un servei alternatiu d’autobús entre les estacions d’Empalme i Burjassot de Metrovalencia.

El servei alternatiu d’autobús és gratuït i connecta totes dues estacions per a enllaçar amb el metre. Aquesta alteració comporta la modificació dels actuals horaris de pas de la Línia 1 en el tram Bétera-Burjassot, en tots dos sentits, que es poden consultar en la web de Metrovalencia i en l’app oficial.

Per a facilitar el transbord als autobusos de les persones usuàries en les estacions d’Empalme i Burjassot, FGV, en coordinació amb la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, ha senyalitzat els punts d’accés als autobusos.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web consultar ací i en xarxes socials @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia