Quan arriba el dia 12 d’agost, ja es pot dir que les Festes de Bétera comencen oficialment. A la nit l’acte de Presentació de les Obreres i Majorals de cada any dona per inaugurats 10 dies de festa, tradició i devoció.

La festa sol donar el seu tret d’eixida al voltant de les 19.00 hores amb la recollida de les obreres per assistir a la recepció oficial a l’Ajuntament de Bétera i el posterior vi d’honor als jardins de Casa Nebot. Les quatre Obreres i els Majorals sempre llueixen impressionants vestits per a l’ocasió. Les “voltetes” durant la cercavila tampoc hi falten.

Al vi d’honor organitzat per l’Ajuntament de Bétera acudeixen sempre els membres de la corporació municipal, els familiars de les Obreres i Majorals, entre d’altres.

Després la comitiva es dirigeix a l’escenari de l’Albereda on a les 23.00 hores comença habitualment l’acte, en el qual les festeres i festers que tot l’any treballen per la festa són els únics protagonistes. Durant l’acte, dalt l’escenari, estan acompanyats per l’alcalde o alcaldessa del moment, el regidor o regidora de Festes, així com altres autoritats del municipi.

A més de la persona encarregada de presentar l’acte, quan ja s’ha nomenat a tots els màxims representants d’eixe any, puja també dalt l’escenari un mantenidor o mantejadora a parlar durant uns minuts d’algun assumpte relacionat amb les nostres festes.

Durant el torn d’intervencions, el president dels Majorals també dedica sempre unes paraules i agraeix a tota la població, comerços, Ajuntament i rectors la seua col·laboració en la festa. Per la seua banda, l’alcalde o alcaldessa del municipi d’eixa legislatura també ofereix unes paraules als allí presents, destacant diferents aspectes de la nostra festivitat.

Per tancar la primera part d’aquest acte de presentació, es canta l’himne de la localitat amb tots els assistents en peu.

Posteriorment, arriba el moment musical. Així, des de fa uns anys, el Centre Artístic Musical de Bétera acompanya en concert a un artista reconegut i li posa el punt final a la vetlada.

A continuació, oferim un vídeo amb fragments d’arxiu gravats pel nostre equip durant diferentes anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia