A les 00.00 hores de cada dia 15 cap al 16 d’agost, es du a terme a Bétera l’Ave Maria a l’església de la Puríssima, finalitzant amb el cant d’Albàes a l’Ajuntament de la localitat. Es tracta d’un acte que sempre es realitza abans de la cordà del 16 d’agost la qual comença a la 01.00 hores.

A més a més, cal mencionar també que cada 14 d’agost, després de la “dansà” comença la nit de la ‘Cantà’. Així, durant la matinada del 14 al 15 d’agost es canten només les “Albaes”.

Així, al voltant de les 00.00 hores de la matinada del 15 d’agost totes les veïnes i veïns que s’han acostat a veure la Dansà, la qual comença en la plaça del Sol i finalitza en la plaça del Mercat, tenen l’oportunitat de gaudir dels versos que els versadors i cantadors canten davant l’església de la Puríssima a la Mare de Déu d’Agost. Seguidament, se li canta al rector d’aquesta església en la Casa Abadia.

Com aquests esdeveniments no es poden realitzar per evitar aglomeracions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Ahir divendres es va cantar l’Ave Maria a l’església a porta tancada (igual que l’any passat) amb la presència de les Obreres i Majorals i algunes autoritats municipals, respectant totes les mesures de seguretat sanitàries. Els mateixos “cantaors” van demanar disculpes al poble de Bétera en la primera peça, per fer l’Ave Maria a porta tancada a causa de la situació sanitària actual. La Verge de l’Assumpció també va tindre uns versos per a ella, durant l’acte, on se li va pregar per tindre unes pròximes festes com cal i com ella es mereix. Al Consistori també se li va donar les gràcies l’esforç realitzat i a les Obreres i Majorals l’exemple que estan donant en unes circumstàncies com aquestes.

A continuació, a més de la fotogaleria adjuntada al principi d’aquesta notícia, oferim un vídeo també de la jornada amb un resum de l’acte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia