Per segon any consecutiu, l’Ofrena de les Alfàbegues a la Verge de l’Assumpció coneguda com “Rodà” no hi ha sigut possible realitzar-la de forma habitual. No obstant això, la Mare de Déu d’Agost no s’ha quedat sense la seua ofrena i les alfàbegues d’enguany ja es troben a l’església.

En Betera.com, hui hem vist començar el dia des d’un espai especial. Així, a primeríssimes hores del matí, ens hem acostat cap a l’Hort de les Alfàbegues per poder veure com els operaris de l’Ajuntament de Bétera agafen les Alfàbegues i se les emportaven en els tractors cap a l’església. Allí esperaven Ramón, encarregat de les alfàbegues, i la seua companya Glòria. El nostre amic i habitual col·laborador fotogràfic, Ximo Asensi, tampoc ha volgut perdre’s eixe moment.

Seguidament, han anat arribant les Obreres i Majorals actuals i diverses autoritats municipals, tots amb la brusa dissenyada per Francis Montesinos. Després de fer-se les fotografies pertinents davant les Alfàbegues, dins l’Hort de “Manolo el Morquero“, de la mà d’un altre amic, col·laborador i professional del Món Audiovisual, Vicent Bes, i la seua companya Patricia Serra, els màxims representants de la Festa s’han dirigit cap a l’església de La Puríssima de Bétera. Allí, han anat arribant les Alfàbegues en ofrena a la verge, gràcies al treball dels operaris municipals.

Igual que l’any passat, per evitar aglomeracions i per a poder respectar les mesures sanitàries actuals a causa de la pandèmia, aquesta acció s’ha dut a terme a primeres hores del matí i en molt ‘Petit comité’, però ens han permés realitzar fotos i vídeos perquè el poble de Bétera poguera gaudir d’alguna manera de les nostres majestuoses alfàbegues.

Una vegada les alfàbegues estaven a la porta de l’església, les Obreres i Majorals han anat entrant-les i distribuint-les per l’església: dues en l’altar, quatre a un lateral i tres en l’altre lateral i dues més menudes en la capella menuda. A més a més, a la porta de l’església també s’han col·locat dues més (una a cada banda de la porta).

Per a l’ocasió, s’han encés les llums de la imatge de la Verge de l’Assumpció i s’ha procedit a l’Ofrena amb la lectura de les quatre Obreres (Alba, Paula, Manoli i Madeleine) acompanyades pels Majorals. Aquesta ofrena ha sigut oficiada en uns minuts pel rector de l’església Vicent Font.

Una vegada ja hi ha finalitzat aquest acte, els operaris hi han portat dues alfàbegues grans a la placeta del Sol. Aquestes s’han ubicat on es troba la font de l’Obrera i el Majoral.

Després d’aquesta crònica i de les diferents fotogaleries adjuntes, compartim també un vídeo d’aquest acte adaptat a les circumstàncies actuals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia