En l’any 1921 va ser Obrera la iaia de Ramón Asensi i Ramón, i la germana de la seua iaia, és a dir, fa 100 anys. La mare de la seua iaia també va ser Obrera i, per descomptat, la mare de Ramón també va ser màxima representant de la nostra festa. Amb aquesta dada, Ramón ens explica la implicació de la seua família, com la de moltes altres de Bétera, en la festa d’agost. Així, ens indica que en la seua casa sempre hi ha hagut una alfàbega i, des de ben menut, ell s’encarrega a l’estiu de regar l’alfàbega.

D’aquesta manera, li va créixer la curiositat per aconseguir fer una alfàbega igual de gran que les de “Manolo el Morquero“. Així, Ramón ens dona a conéixer millor els orígens del que, en 1999 es convertiria en el seu treball professional, el d’encarregar-se de les nostres alfàbegues.

Però Ramón és molt més que açò, ell representa una persona enamorada dels nostres costums i de la nostra gent. En aquest sentit, també realitza pel seu compte labors d’investigació.

Per conéixer-lo millor, hem volgut entrevistar-lo i oferir-vos aquesta peça audiovisual:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia