En l’any 2015 es va fundar la penya coetera “Fogoners”. Aquesta va nàixer de la colla de Majorals d’eixe mateix any i en l’actualitat el seu president és, des de fa uns mesos, Isaac Alejo i Romero. Aquesta colla d’uns 40 membres, ens ha volgut transmetre la importància de viure la tradició per la pólvora des de ben menuts perquè comencen a saber tirar coets de manera adequada i des del respecte.

Així, encara que són més, Betera.com ha tingut l’oportunitat d’entrevistar a una xicoteta representació dels membres juvenils i infantils de la colla. De fet, tant Aarón com Eric són fills d’Isaac i Julen és fill de Raúl Campos i Cremades, un dels també fundadors d’aquesta penya.

Tant Isaac com Raúl ens han contat com ensenyen als seus fills a conéxer de ben a prop el Món de la Pólvora i, posteriorment, els seus fills ens han explicat com viuen ells aquesta tradició.

Aarón té uns 15 anys i als 10 anys d’edat va eixir per primera vegada a la cordà infantil i va gaudir de l’experiència amb el seu cosí Albert. Ell confessa que al principi tenia un poc de por, però quan va provar-ho va despertar-se la seua passió coetera i, ara acompanya al seu pare a comprar-ne.

Per la seua banda, a Eric li agrada reunir-se el dia 15 al baix de la seua casa amb tota la família i amics i veure, des de dins, com tira el seu pare els coets. De fet, ell també vol tirar-ne quan siga major.

Així mateix, Julen també acompanya al seu pare i aquest li ensenya la classe de coets que hi ha. A Julen li agrada els muntonets de coets pel seu espectacle explosiu.

En el següent vídeo, tots els detalls:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia