L’Hort de les Alfàbegues ha comptat enguany amb unes millores. Així, s’ha instal·lat un nou programador per a poder controlar remotament el cultiu d’aquestes plantes tan importants per a la localitat.

El programador que s’ha instal·lat és capaç de controlar paràmetres de temperatura, humitat, reg i adobament de les plantes que es cultiven cada any baix la supervisió de Ramón Asensi, encarregat de l’hort, qui ha acollit de grat la incorporació d’aquest programador.

Es tracta d’una eina de treball més que a través d’un panell de control digital permet que des de qualsevol dispositiu mòbil, ordinador o tauleta s’establisquen unes ordres de treball que facen que s’adobe o regue l’hort cada dia, en hores determinades i per un temps establit.

Aquesta instal·lació ha sigut possible gràcies a la labor desinteressada del nostre veí Javier Aguilella qui ha creat des de zero aquest programador així com també el sistema informàtic que permet tots aquests avantatges per a les nostres alfàbegues.

Així, si un cap de setmana plou en abundància, Ramón Asensi, pot desactivar el reg còmodament des de la seua casa sense necessitat de traslladar-se a l’hort.

D’aquesta manera, cada vegada que sorgeix una incidència, Ramón Asensi, és coneixedor al minut de la mateixa i té capacitat de maniobra per a donar-li solució sense haver d’estar en el mateix hort. I és que d’aquesta manera, tot es queda monitorat i des d’un dispositiu mòbil, un ordinador o una tauleta es pot controlar còmodament de manera remota.

En definitiva, amb aquesta nova instal·lació es podrà gestionar d’una manera més eficaç i eficient el cultiu de les alfàbegues. Una forma més tecnològica de fer-se càrrec d’un cultiu tan essencial per al municipi i que, així servisca també per a cultivar unes alfàbegues més grans que baten l’actual rècord d’altura que està en 2 metres i 86 centímetres.

A continuació, el mateix Ramón Asensi i Ramón, ens explica amb detall aquesta millora i els beneficis que aporta per al seu treball.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia