Com marca la tradició, quan s’acosta la recta final de les Festes d’Agost de Bétera té lloc l’habitual Cavalcada de Disfresses.

D’aquesta manera, habitualment el 20 d’agost, té lloc aquest esdeveniment on els més joves de Bétera es disfressen amb la seua colla d’amics i/o familiars. Al voltant de les 19.00 hores, les carrosses de les Obreres i Majorals de cada any es concentren a l’esplanada del pàrquing del poliesportiu municipal de la localitat per a eixir tots junts, acompanyats de tots els assistents a la Cavalcada.

Cada any, els màxims representants de les Festes de Bétera seleccionen una temàtica principal per a la seua disfressa. Les Obreres i Majorals es vesteixen per a l’ocasió i llueixen dalt la carrossa. Les parelles dels Majorals, filles i fills solen anar d’una mateixa temàtica també conjunta i les colles de cada Obrera també porten una temàtica diferent, normalment.

La cavalcada realitza, en els últims anys, un mateix recorregut eixint de la citada esplanada del pàrquing del Poliesportiu Municipal, baixant pel carrer Morvedre fins als carrers Trinquet, carrer de Les Alfàbegues, carrer Colón, carrer Calvari, carrer Marqués de Dos Aigües, avinguda Constitució, fins a donar la volta i arribar a l’Albereda. Una vegada en l’Albereda, els assistents segueixen gaudint de la festa, alguns van a casa a canviar-se i després a sopar amb els amics i altres continuen disfressats, però la gran majoria tornen a l’Albereda per a gaudir de la discomòbil o la revetla que s’ha preparat a la nit.

En definitiva, una jornada que torna a omplir alguns carrers de Bétera de vida, música, confeti, llum i color.

A continuació, oferim un vídeo de diferents cavalcades amb fragments de diversos anys.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia