La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat 350.000 euros en subvencions a ajuntaments i entitats locals per a la lluita contra el mosquit tigre en els municipis de la Comunitat Valenciana.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la relació de les entitats beneficiàries i les quantitats de concessió de subvenció corresponents. A aquesta informació es pot accedir a través del següent enllaç: consultar ací.

Aquestes ajudes per a donar suport als tractaments de lluita contra el mosquit tigre en els municipis, mancomunitats i consorcis més afectats i amb menys recursos se sumen a les activitats que Salut Pública realitza de vigilància epidemiològica i ambiental, de coordinació i assessorament tècnic i d’informació i formació a la població i agents d’interés.

Sanitat afronta aquest problema de salut pública en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que, en la seua condició d’entitat col·laboradora, és l’encarregada d’entregar les quanties adjudicades als ajuntaments beneficiaris de la subvenció.

L’espècie Aedes albopictus, coneguda com a “mosquit tigre”, té un període d’activitat molt variable segons les condicions climàtiques i en la Comunitat Valenciana, encara que cal esperar la seua major activitat principalment entre els mesos de maig i novembre.

El mosquit tigre es reprodueix en recipients o xicotets cúmuls d’aigua en els espais domèstics o confrontants, per la qual cosa la mesura preventiva més eficaç és buscar i eliminar els focus de cria, cobrint, buidant o canviant amb freqüència abeuradors per a animals, pitxers o plats sota els tests en balcons, patis i jardins.

A nivell municipal, és important vigilar els xicotets depòsits on s’acumula l’aigua (com a elements decoratius i estanys), les xarxes de sanejament o els sistemes de reg, entre altres possibles focus de cria. El control del mosquit amb tractaments biocides en l’entorn urbà requereix la localització prèvia d’aquests focus i l’aplicació de tractaments locals seguint pautes establides.

Els municipis de la comarca del Camp de Túria i la quantitat que han rebut es troba en el següent llistat:

– Benaguasil 909,00 €

Bétera 810,90 €

– Casinos 915,54 €

– Domeño 817,44 €

– Gátova 948,24 €

– La Pobla de Vallbona 653,96 €

– L’Eliana 810,90 €

– Llíria 647,42 €

– Nàquera 882,84 €

– Olocau 974,39 €

– Serra 974,39 €

– Vilamarxant 719,35 €

– Mancomunitat Camp de Túria  3.040,89 €

Imprimir article
Comenta aquesta notícia