Tal dia com hui, en un any habitual, les Festes de Bétera acaben però comencen les del pròxim any amb l’elecció de les noves Obreres i l’entrada en escena de la nova colla de majorals. Tal com mana la tradició, després de la Santa Missa de la Vuitava, es confeccionen les “butlletes” o “bolletes” al despatx de la Casa Abadia en presència del rector de l’església Puríssima Concepció i, després, comença la recerca de les noves obreres. Hi ha jornades que no són de les fàcils, ja que el sí de les Obreres del pròxim any pot arribar passades les 15.00 hores.

No obstant això, la calor i el sol no sol dissuadir les veïnes i veïns que volen recórrer els carrers de Bétera per a conéixer de primera mà a les pròximes representants de la nostra Festa Major. La primera a lliurar la “butlleta” sol ser la primera Obrera fadrina. Si aquesta no té èxit la primera vegada en la seua elecció, li sol passar el torn a la primera Obrera Casada. No obstant, de vegades, ha pogut variar.

Posteriorment, la segona Obrera Fadrina és qui sol dirigir-se cap a casa de la seua primera elegida. Si tampoc té èxit, arriba el moment per a la segona Obrera Casada. Després, en el cas que no hi haja hagut sort la primera vegada en alguna de les Obreres, tots els presents en el recorregut es tornen a dirigir cap a l’església a confeccionar de nou les seues “butlletes”.

En els casos que aquest dia alguna de les candidates no ha acceptat la seua elecció, han eixit Obreres voluntàries.

Després de finalitzar un llarg matí ple d’emocions, li segueix la tradicional processó de la vuitava i l’acomiadament de les Obreres i majorals d’eixe any.

A continuació, adjuntem un vídeo recordant aquests matins, amb fragments d’altres anys:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment