Ahir dissabte a la vesprada, Bétera va collir un acte important per al Món de les Festes i la pólvora.

Al voltant de les 19.00 hores, les diferents penyes coeteres del municipi (Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners), així com les actuals Obreres i Majorals, van començar a concentrar-se al carrer Romeral, 3. El motiu d’aquesta cita era la inauguració del conjunt escultòric “Bétera, poble coeter“.

Per a l’ocasió, la pirotècnia Rausell va repartir entre les penyes xiulets, bombers i metxes. Passades les 20.30 hores, les citades penyes i les Obreres i Majorals van acostar-se cap a la rotonda formant dues files fins a rodejar tota la rotonda. La colla de dolçaina i tabal “Xé què burrà” va ser l’encarregada d’encapçalar la formació de files a ritme de música.

Seguidament, autoritats municipals, presidents de les penyes i dels Majorals, les quatre Obreres, l’escultor del monument (el qual venia de Múrcia) i el rector de l’església la Puríssima Concepció van col·locar-se davant la rotonda per a procedir a l’acte inaugural. A banda dels discursos de les autoritats municipals pertinents, cada president de les citades penyes i dels Majorals van fer una xicoteta intervenció.

 

En cada discurs es va agrair aquesta iniciativa que representa un element essencial dins de les festes del nostre poble. Així mateix, es va reconéixer el treball de la pirotècnia Rausell, al llarg de la seua història, per fer possible que Bétera siga únic en el Món de la Pólvora i els coets.

Posteriorment, va destapar-se el monument i el rector de l’església de La Puríssima va beneir el conjunt escultòric. Seguidament, l’escola de cant de la colla “Xé que burrà” van oferir unes albaes a ritme de dolçaina i tabal.

Per a tancar l’acte, va dur-se a terme un espectacle pirotècnic. Així, es va prendre la metxa de la traca situada al voltant de la rotonda i després va donar inici els xiulets. Una vegada disparats aquests, es va iniciar l’encesa de bombers. Finalment, va tindre lloc un castell de focs artificials.

A continuació, oferim un vídeo de l’acte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia