Divendres passat, 20 d’agost, va tindre lloc una nit de monòlegs en valencià en la localitat castellonenca de Moncofa, en la qual actuava el veí de Bétera, Diego Varea i les monologuistes Maria Zamora y Saray Cerro.

Durant el transcurs de l’actuació de la primera monologuista, María Zamora, diverses persones van començar a exigir que parlaren en castellà “perquè estem a Espanya” i no entenien el que es deia, segons cridaven.

L’espectacle formava part de les festes de Sant Roc de la citada localitat i ja s’havia anunciat amb el nom de ‘Riures en valencià’.

Zamora va explicar que l’espectacle contractat pertanyia a ‘Riures en valencià’, companyia que treballa des de fa diversos anys amb artistes que usen el valencià en les seues actuacions, i que així havia sigut ja anunciat per l’Ajuntament de Moncofa.

Després d’aquestes paraules, l’home que havia començat en un primer moment a fer escarafalls perquè no entenia el valencià, va abandonar el recinte juntament amb altres persones. No obstant això, la majoria dels assistents van romandre en els seus seients i van aplaudir la intervenció de la monologuista.

L’actuació es va reprendre “amb normalitat” però, minuts després, des d’alguns dels edificis que envolten la plaça *Violant d’*Hongria diverses persones van començar a xiular durant les intervencions dels artistes.

‘Riures en valencià’ ha reclamat que es respecte el treball de les persones que es dediquen a la cultura, independentment de la llengua que utilitzen.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia