(EFE) La Comunitat Valenciana va eixir aquest diumenge de la llista de zones d’alt risc d’Alemanya, juntament amb Catalunya, Canàries, Astúries i Castella-la Manxa, encara que la classificació es manté per a la resta d’Espanya.
L’Institut Robert Koch (RKI) de virologia va comunicar divendres passat aquests canvis, en publicar l’actualització setmanal de la llista de zones de risc per la pandèmia, una classificació que elabora juntament amb els ministeris d’Exteriors, Sanitat i Interior.

Les cinc comunitats autònomes citades passen a ser simplement zones de risc, la menys greu de les tres categories, per darrere de zona d’alt risc i zona de risc per variant perillosa.

El canvi suposa que els viatgers de més de 12 anys procedents d’aquestes comunitats autònomes ja no hauran de guardar quarantena de deu dies en arribar a Alemanya (cinc si al cinqué dia presenten un test negatiu).

No obstant això, la presentació en ingressar al país d’un test negatiu o d’un certificat de vacunació continua sent requisit obligatori.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia