La Comunitat Educativa s’enfronta a un curs complicat i ple d’incerteses. Se’ns ha dit que les aules són segures i que el risc de contagi és mínim, però l’evidència científica ha posat de manifest que el coronavirus SARS-CoV-2 es transmet per aerosols, per tant, sense una correcta ventilació a les aules i altres mesures de contenció, el risc de contagi a la resta de companys en el cas que hi haja un alumne infectat (probablement asimptomàtic) és enorme. L’aparició de noves variants potencialment més infeccioses afig un nou factor de preocupació a tindre en compte. Quan des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, s’exigeix presencialitat obligatòria a l’alumnat, les famílies han de reclamar hui més que mai seguretat.

Com a famílies demandem mesures reals per a erradicar el virus de les aules i obtindre lliure elecció educativa per al pròxim Curs Escolar 2021/2022.
Per això, des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana s’ha elaborat una bateria de “20 Mesures de Seguretat a les aules” que es presentarà amb caràcter informatiu a la Conselleria que dirigeix el Conseller Marzá.

El termini de recollida de suports finalitzarà el pròxim 31 d’agost. La primera setmana de setembre, una delegació de la Plataforma portarà la documentació per a registre en la Seu Central de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a València. Intentarem que ens reba, i així ho hem manifestat per diferents vies, el Conseller o en el seu defecte el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional.

Hem d’estar units per a aconseguir els nostres objectius. No podem decaure. Ens juguem molt, perquè recordem que ningú pot garantir una aula cent per cent lliure de contagis.

Perquè és el nostre dret.
Perquè són els nostres fills.

En Valencia a 23 de agosto de 2021, PLATAFORMA LIBRE ELECCIÓN EDUCATIVA COMUNIDAD VALENCIANA.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia